Fotbal international

Belgienii închid sezonul cu clasamentul de acum. Club Brugge e campioană. Laszlo Boloni ar putea totuși juca finala Cupei cu Antwerp

02.04.2020 | 17:09
Belgienii inchid sezonul cu clasamentul de acum Club Brugge e campioana Laszlo Boloni ar putea totusi juca finala Cupei cu Antwerp
ADVERTISEMENT

Pro League, liga profesionistă a fotbalului belgian, va înainta săptămâna viitoare Adunării Generale a federației propunerea ca actualul sezon să fie închis cu actualul clasament considerat cel oficial pentru stabilirea echipei campioane și a celorlalte reprezentante în cupele europene, precum și a formației care va evolua din următoarea ediție în a doua ligă.

Belgienii închid sezonul cu claaamentul de acum

Pandemia dec coronavirus a lovit cu o etapă ca sezonul regulat să se încheie și să se stabilească ultimul loc din play-off, în joc fiind Mechelen, Genk și Anderlecht, precum și numele formației de pe ultimul loc, implicit retrogradată direct.

ADVERTISEMENT

Mai marii fotbalului din Jupiler League au discutat mai mult variante de reluare a competiției, dar cum lupta cu COVID 19 nu pare a fi câștigat teren s-a ajuns la concluzia că este foarte greu de stabilit o dată când s-ar putea juca din nou.

Urmează ca propunerea să fie aprobată în Adunarea Generală

Și decât această incertitudine Pro League consideră că este mult mai bine dacă sezonul ar fi declarat oficial închis la acest moment, etapa a 29-a din sezonul regulat, decât să se aștepte după ceva ipotetic și foarte nesigur.

ADVERTISEMENT

Dacă propunerea va fi ratificată Club Brugge devine oficial din nou campioană, Gent merge în turul preliminar al Champions League, iar Antwerp, echipa pregătită de Laszlo Boloni, Charleoi și Standard Liege se vor pregăti pentru tururile preliminare din Europa League.

Șansa echipei lui Boloni poate fi Cupa

Antwerp ar putea însă să obțină accesul direct în grupele Europa League cu o condiție. Finala Cupei cu Club Brugge să aibă loc, să fie singurul meci care se va mai juca și Antwerp să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT

În privința echipei retrogradate aceasta va fi Waasland-Beveren, care ocupă acum ultimul loc, spre norocul lui Oostende, asupra căreia plana pericolul de a face rocada fatală în ultima rundă a sezonului regulat.

Dezamăgirea sezonului este campioana Genk

Campioana ultimei ediții, Racing Genk, nu prinde în acest fel un loc în primele șase, fosta echipă a lui Ianis Hagi plătind tributul unor evoluții deosebit de inconstante pe parcursul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Club Brugge dovedește că rămâne clar cea mai puternică echipă din Belgia și are forța de a ajunge în grupele Champions League, unde a făcut egal pe Santiago Bernabeu în acest sezon, în faza grupelor, după ce a condus chiar cu 2-0.

ADVERTISEMENT