Sporturi

Belinda Bencic ştie cum va fi meciul cu Simona Halep din semifinala de la Madrid: “Vor fi multe raliuri foarte disputate”

09.05.2019 | 22:54
Belinda Bencic stie cum va fi meciul cu Simona Halep din semifinala de la Madrid Vor fi multe raliuri foarte disputate

Belinda Bencic este cea care îi mai stă în drum Simonei Halep pentru a disputa finala puternicului turneu pe zgură Mutua Open Madrid, turneul patronat de miliardarul român Ion Ţiriac. Jucătoarea din Elveţia se poate lăuda cu un palmares pozitiv în meciurile cu Simona Halep, pe care o conduce cu scorul de 2-1 la general.

Belinda Bencic se aşteaptă la un meci cu raliuri lungi cu Simona Halep

Ultimul meci între cele două a avut loc în martie, la Dubai, pe suprafaţă rapidă şi a fost adjudecat de Bencic în trei seturi: 4-6, 6-4, 6-2. Halepa început bine şi a dat impresia că se va impune în două seturi, pentru că a câştigat primul set şi a avut mult timp iniţiativa în cel de-al doilea, însă elveţianca a reuşit să revină şi pe fondul unor erori neforţate ale româncei şi a egalat la seturi, iar ultimul nu a mai avut istoric, Simona nemaireuşind să se regăsească.

Acest lucru îl recunoaşte şi ea înaintea confruntării din semifinala de la Madrid. Am jucat contra ei la Dubai, am condus tot meciul, dar n-am reusit să câștig. Bineînțeles, că va fi un meci greu, însă este pe zgură, e altceva. Mă aștept la orice, dar am și încredere că pot câștiga meciul” – a declarat Halep pentru Digi Sport.

Simona Halep - Belinda Bencic. Jucătoarea din Elveţia conduce cu 2-1 la general
Simona Halep – Belinda Bencic. Jucătoarea din Elveţia conduce cu 2-1 la general

A fost considerată urmaşa Martinei Hingis

Jucătoarea din Ţara Cantoanelor, despre care în urmă cu doi ani se spunea că va fi urmaşa Martinei Hingis, dar a avut probleme medicale şi multă vreme nu şi-a putut reveni la valoarea ei, ştie cum va fi această semifinală, prima pe zgură în istoria confruntărilor directe, împotriva Simonei dar are multă încredere în capacitatea ei de a repeta evoluţia de la Dubai.

Nu pot să spun că vor fi schimburi lungi pentru că la Dubai au fost raliuri extrem de disputate. Întotdeauna sunt astfel de schimburi contra ei. Voi încerca să joc la fel cum o fac mereu și să mă concentrez pe jocul meu, pe ce am de făcut. Sper să repet rezultatul de la Dubai.

Tags: