Sporturi

Belinda Bencic, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor! Simona Halep scapă de Naomi Osaka în grupe

19.10.2019 | 16:11
Belinda Bencic ultima jucatoare calificata la Turneul Campioanelor Simona Halep scapa de Naomi Osaka in grupe
ADVERTISEMENT

Elvețianca Belinda Bencic este ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, competiție care se va desfășura în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie. Ea a obținut in extremis biletul pentru WTA FInals, după ce as-a calificat în ultimul act al turneului de la Moscova, învingând-o pe Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-4.

Belinda Bencic, ultima jucatoare calificată la Turneul Campioanelor

Belinda Bencic a reușit să se califice la Turneul Campioanelor după un duel pasionant cu olandeza Kiki Bertens. Celelalte șapte jucătoare care vor participa la marea finală din China sunt Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Simona Halep, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Elina Svitolina, campioana de anul trecut. În 2018, deși era calificată, Halep nu a particoipat din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Un element interesant este că jucătoarea ucraineană Elina Svitolina este prima jucătoare din ultimii 39 de ani care se califică la Turneul Campioanelor fără să dispute măcar o finală WTA în sezonul respectiv. Ultima dată acest lucru s-a întâmplat în 1980, când Katie Jordan și Wendy Turnbull au reușit aceeași performanță.

Belinda Bencic sărbătorind calificarea la Turneul Campioanelor și în finala turneului de la Moscova

Cahill va merge cu Halep la Turneul Campioanelor

Înaintea tragerii la sorți a grupelor de la Turneul Campioanelor, Simona Halep este sigură că nu o va putea întâlni în această fază a competiției pe japoneza Naomi Osaka. Campioana de la Wimbledon s-a calificat la Shenzhen de pe poziția a patra, iar nipona de pe cea de-a treia și se vor afla în aceeași urnă. Tot în grupe nu se vor putea întâlni Barty cu Pliskova, Andreescu cu Kvitova și Svitolina cu Bencic.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va încerca să participe la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, ea  începând recuperarea la spate după accidentarea suferită la Wuhan și care s-a agravat la Beijing. Ea  va fi ajutată la marea finală de australianul Darren Cahill, cel care va relua oficial colaborarea cu Simona odată cu începerea sezonului 2020. Tehnicianul a dezvăluit că va fi aproape de eleva sa la competiția din China.