Sport

Bella Gullden, mesaj emoţionant: “Ar fi cântecul meu de lebădă”

06.05.2018 | 15:56
Bella Gullden mesaj emotionant Ar fi cantecul meu de lebada

Bella Gullden a scris un mesaj emoţionant pentru site-ul Federației Europene de Handbal despre perioada petrecută la CSM Bucureşti.

Jucătoarea suedeză va pleca din capitala României după trei ani de zile petrecuţi aici, urmând ca la finalul sezonului să plece la Brest Bretagn: “Acum doi ani eram la Budapesta și nimeni nu credea în CSM București. A fost un sezon ca un carusel, în care nimeni nu a crezut până la capăt. Dar am făcut surpriza la Budapesta, în Laslo Papp arena. Am câștigat trofeul după aruncările de la 7 metri împotriva Gyorului, chiar dacă unguroaicele au fost susținute de 10.000 de fani. A fost cel mai frumos moment pe care l-am trăit vreodată pe terenul de handbal. A fost un vis devenit realitate, ne-a cam luat prin surprindere, dar am petrecut după această victorie.

Bella Gulden, mesaj emoţionant: “Am învăţat multe”

Trecutul e trecut, acum e timpul să închidem cercul. Poate că ați auzit că acestea sunt ultimele săptămâni pentru mine în echipamentul CSM. Vreau să închei aici totul la înălțime, cu a doua victorie pentru noi în Liga Campionilor! În ultimii trei ani, am considerat Bucureștiul ca fiind casa mea. Cred că a fost alegerea potrivită când am lăsat Viborg pentru București. S-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii din viața mea.

Cred că am crescut mult ca jucătoare, dar mai ales ca om. Am avut coechipiere din diferite țări, cu culturi diferite. Am învățat multe. A fost un mare pas pentru mine în momentul potrivit al vieții, când eram tânără. În inima mea simt o mulțime de sentimente amestecate, pe care nu le pot exprima. Îmi dau seama acum că această parte frumoasă din viață se va termina. Ceea ce simt acum cred că este tristețe. Dar entuziasmul de a fi din nou prezentă în Final Four-ul Ligii Campionilor mai estompează din această tristețe.

Nu vreau să vă plictisesc cu povești lacrimogene, dar trebuie să-i amintesc pe fanii români, unii fanatici, care m-au făcut să mă simt specială în acești ani. Dacă v-ați uitat la jocurile noastre, nu puteați pierde vreunul din bannerele pe care mi le-au făcut. Am fost fericită și m-am simțit minunat să știu că sunt atât de iubită!

CADOURILE CU CARE POATE UMPLE O CASĂ
Când vii la jocuri și vezi că toți fanii te aplaudă, că răspândesc atâta dragoste, este grozav. Am atâția urși de pluș, atâtea jucării, încât aș putea umple o casă cu ei.
Desigur că nu voi uita că acești fani au venit și mi-au “atacat” mașina în timpul unei sesiuni de antrenament. Când am părăsit terenul, mașina mea era plină de baloane și post-it-uri cu mesaje care mă implorau să nu plec. A fost copleșitor!

Când am ales să plec de la CSM, a fost una dintre cele mai grele decizii pe care am avut-o de făcut în viață. Am fost întrebată de ce am făcut acest pas și cred că am nevoie de ceva nou în viața mea, să fac pași noi în carieră și să mă dezvolt ca jucătoare și ca om. Sunt câteva lucruri pe care le voi păstra pentru mine, dar motivul principal este acela că aveam nevoie de o schimbare.

Am vorbit prea mult despre mine, sigur că în această postare ați vrea să citiți mai multe despre Final 4, despre meciurile următoare. Vom juca împotriva Gyor, în semifinale, după ce am jucat cu Vardar în ultimele două sezoane. Au o echipă foarte bună, dar trebuie să câștigăm împotriva oricui dacă vrem să cucerim trofeul. Aceasta a fost mentalitatea noastră și acum doi ani și așa trebuie să gândim și acum.

Eu, personal, nu am nici o preferință în privința echipei împotriva căreia să jucăm. Am jucat împotriva lui Gyor în acest sezon, am câștigat la București și am pierdut acolo. Deci nu sunt imbatabili. Trebuie să ne concentrăm doar pe victorie.
Nu e prima participare în Final 4, multe dintre noi au mai fost acolo. Antrenorul nostru, Per Johansson, a fost, de asemenea, cu noi în sezonul trecut, când am terminat pe 3. Este minunant că avem această experiență. Am văzut unde am greșit și trebuie să învățăm din greșeli. Cred că trebuie să jucăm ca o echipă, în multe jocuri din acest sezon am făcut-o prea individual. Avem nevoie de multă energie, dinamism, curaj. Am jucat aici trei ani și am schimbat de șapte ori antrenorul. Ne-am obișnuit.

Per a schimbat acum doar câteva lucruri mărunte. Sunt câteva schimbări în echipă față de anul trecut. Sunt jucătoare noi precum Hagman, Frafjord, Kurtovic, Neagu. Cristina este o jucătoare foarte bună, nu sunt prea multe handbaliste care pot să arunce din orice poziție. Întotdeauna vrea să câștige și pune presiune pe toată lumea.

MESAJ PENTRU FANI: “SUNTEȚI CEI MAI BUNI!”
Ceasul ticăie și cred că am scris cu adevărat tot ce mi-a trecut prin cap, nu? Stați, am uitat! Trebuie să aplaud fanii români care vor invada Budapesta. Știu că vor fi 10.000 de fani ai lui Gyor, dar întotdeauna îi aud pe fanii noștri, chiar dacă sunt mai puțini. Acum doi ani am avut 500 de suporteri, dar ale căror încurajări s-au auzit în toată arena. Ne-au dat energie. I-am întrebat pe părinții mei care vin la Budapesta dacă vor să stea undeva mai confortabil sau între fanii români. Iar ei m-au întrebat dacă sunt nebună la cap. Normal că vor să stea lângă acești oameni extraordinari. Să trăiască o experiență extraordinară!

Sperăm că vom câștiga din nou acest trofeu și pentru ei. Și nu am de ce să mă ascund, mi-l doresc și pentru mine. Prima dată când l-am câștigat a fost atât de neașteptat, și m-am simțit atât de bine, încât nu o să uit niciodată acele momente. Dar să-l mai câștig încă o dată, acum când sunt atât de aproape de plecarea de la CSM… Ar fi cântecul meu de lebădă!

Până atunci vom continua să ne antrenăm din greu, pentru că aceasta e singura cale spre succes.

Bucurați-vă de un timp minunat în Budapsta!

Belle Gullden”.