Sport

Bella Gullden se întoarce în handbalul românesc! S-a înțeles cu Rapid. Exclusiv

25.01.2021 | 17:34
Bella Gullden se intoarce in handbalul romanesc Sa inteles cu Rapid Exclusiv
Bella Gullden se întoarce în handbalul românesc! S-a înțeles cu Rapid. Exclusiv. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Isabelle Gullden (31 de ani) va juca la Rapid. Suedeza revine astfel în handbalul românesc după trei ani de absență, perioadă în care a evoluat în Franța, la Brest.

FANATIK a aflat că fostul centru de la CSM București, câștigătoare a Ligii Campionilor în 2016, s-a înțeles cu Rapid și sunt mari șanse ca ea să semneze contractul.

ADVERTISEMENT

Conducerea din Giulești are planuri mare cu echipa de handbal feminin. Aflate în prezent pe locul 10 în Liga Națională, cu 6 puncte după șapte etape, alb-vișiniile ar putea avea în curând un adevărat „dream team”, care să aspire la Liga Campionilor.

Isabelle Gullden se întoarce în handbalul românesc! S-a înțeles cu Rapid

Isabelle Gullden este una dintre cele mai de succes jucătoare străine care au activat în handbalul românesc. Între 2015 și 2018, atunci când a evoluat în tricoul lui CSM București, suedeza a strâns o sumedenie de trofee.

ADVERTISEMENT

Ca „tigroaică”, Gullden are în palmares trei titluri (2016, 2017, 2018), trei Cupe ale României (2016, 2017, 2018) și un trofeu EHF Champions League (2016). Echipa de handbal feminin a Rapidului are și ea în vitrină Liga Campionilor, cucerită în 1964.

În Giulești, Isabelle Gullden va fi antrenată de Carlos Viver, selecționerul Spaniei. Rapid pregătește și alte achiziții de marcă după ce s-a înțeles cu centrul suedez. FANATIK a aflat că sunt șanse mari ca Marta Lopez și Alicia Fraga Fernandez, de la SCM Râmnicu Vâlcea, să ajungă și ele sub comanda lui Viver.

ADVERTISEMENT

Gullden s-a retras de la naționala Suediei

Medaliată cu argint (2010) și bronz (2014) la două ediții ale Campionatului European de handbal feminin, Gullden s-a retras din naționala Suediei, în decembrie 2020, după turneul final, cu 224 de selecții și peste 840 de goluri la prima reprezentativă.

„Am probleme la picior de foarte mulți ani și mi-a fost clar că nu mai pot evolua la cel mai înalt nivel, așa cum o făceam înainte. A trebuit să accept acest lucru. Este o decizie pe care o iau după ce am gândit-o foarte mult timp, dar e spre binele meu. Corpul nu mai poate suporta o asemenea solicitare”, a declarat Isabelle Gullden, conform handball-planet.com.

ADVERTISEMENT

Bella Gullden este mama unui băiețel,  pe nume Lias, în vârstă de 1 an și umătate, acesta reprezentând un alt factor important în luarea deciziei de a renunța la echipa națională. „El este cea mai mare bucurie a vieții mele. Nu vreau să mai stau departe de el atât de mult timp”, a adăugat suedeza.

 

ADVERTISEMENT
Tags: