News

BEM: Au fost admise cererile de renumărare a voturilor în sectorul 5. Daniel Florea susține că a câștigat

01.10.2020 | 16:27
BEM Au fost admise cererile de renumarare a voturilor in sectorul 5 Daniel Florea sustine ca a castigat
ADVERTISEMENT

BEM (Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti) a precizat într-un comunicat că a admis cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 5 al Capitalei.

Răspunsul vine după ce Ion Valentin Voicu (ALDE) și candidatul PNL, Cristian Băcanu, au cerut renumărarea voturilor, spunând că au fost înregistrate fraude.

ADVERTISEMENT

Conform datelor furnizate de BEC, Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste) a câștigat postul de primar în Sectorul 5. El a fost urmat de Cristian Băcanu și de primarul actual, Daniel Florea (PSD).

Daniel Florea: Am câștigat la o diferență semnificativă în Sectorul 5

Actualul primar al sectorului 5, Daniel Florea, cere renumărarea voturilor în toată capitala.

„Cred că se impune renumărarea voturilor la Sectorul 5 și cred că în toată Capitala. Nu înțeleg de ce trebuie să stăm atât și să ne gândim dacă să facem sau nu o renumărare. Până la urmă este important votul cetățenilor și contabilizarea lui corectă, nu că muncesc unii în plus două sau trei zile. Am decis toți liderii de partid din București să ne întâlnim să luăm o decizie comună pentru că din acest moment nu cred că este nevoie să acționăm fiecare separat la sector ci să acționăm unitar, o echipă unitară de avocați pentru a putea, împreună, să avem o voce puternică”, a spus Daniel Florea.

ADVERTISEMENT

Candidatul PSD este convins că a câștigat Primăria Sectorului 5 și nu întelege cum s-au schimbat rezultatele în ultimele ore din seara alegerilor locale.

„Cu siguranță, v-am spus de acum două zile. Da, și la o diferență semnificativ de mare de voturi. În exit-pollurile pe care noi le aveam până la ora 18 eu aveam 31%, Băcanu 25 și Piedone 23. Dintr-o dată Băcanu a rămas la 25, eu am coborât la 25 și a urcat Piedone la 28” – Daniel Florea (PSD)

ADVERTISEMENT

„Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti informează că, prin Hotărârea nr. 70/30.09.2020, Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 5 Sector 5 a admis cererile referitoare la renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 secţii de vot de pe raza Circumscripţiei electorale a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti. Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a transmis, spre competentă soluţionare, contestaţia înregistrată împotriva Hotărârii nr. 70/30.09.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 5 Sector 5”, se arată în comunicatul BEM.

„Menţionăm că, potrivit art. 39 alin. 1 lit. e din Legea nr. 115/2015, Biroul Electoral Central primeşte şi soluţionează orice contestaţie cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerii autorităţilor administraţiei publice locale, altele decât cele care, prin legea mai sus menţionată, sunt date în competenţa birourilor electorale de circumscripţie sau a instanţelor judecătoreşti. Totodată, potrivit art. 39 alin. 1 lit. c din Legea nr. 115/2015, Biroul Electoral Central urmăreşte şi asigură respectarea şi aplicarea corectă a dispoziţiilor legale privitoare la alegeri pe întreg teritoriul ţării; asigură interpretarea unitară a prevederilor acestora. Facem precizarea că, din moment ce Biroul Electoral Sector 5 a admis cererile de renumărare, în timp ce birourile electorale sector 2, 3 şi 4 le-au respins ca inadmisibile, este evident că se impune aplicarea corectă a dispoziţiilor privitoare la alegeri pe întreg teritoriul ţării, precum şi interpretarea unitară a prevederilor art. 95 din Legea nr. 115/2015, aspect care se poate realiza numai de la nivelul Biroului Electoral Central”, se menţionează într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT