Sport

Lovitură grea suferită de Chelsea: un jucător de bază va fi indisponibil până la finalul sezonului!

Viața de fotbalist implică riscuri și sacrificii. În special la cum se joacă în fotbalul actual, accidentările sunt dese și, de cele mai multe ori, au repercusiuni asupra carierei fotbaliștilor.
28.12.2021 | 20:04
Lovitura grea suferita de Chelsea un jucator de baza va fi indisponibil pana la finalul sezonului
Ben Chilwell s-a accidentat grav în meciul cu Juventus
ADVERTISEMENT

Ultima victimă care va petrece sărbătorile de iarnă la infirmerie este un jucător important din lotul celor de la Chelsea, internaționalul englez Ben Chilwell.

Ben Chilwell a suferit o ruptură de ligamente și va fi indisponibil până la finalul sezonului

La meciul din grupele Ligii Campionilor, câștigat de Chelsea cu 4-0 în fața italienilor de la Juventus Torino, Ben Chilwell a fost surprins într-o coliziune cu francezul Adrien Rabiot.

ADVERTISEMENT

Investigațiile medicale au relevat faptul că englezul a suferit, în urma acelei lovituri, o ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare.

Acest tip de accidentare este foarte gravă și, de regulă, fotbaliștii se feresc de astfel de diagnostice.

ADVERTISEMENT

Intervenție chirurgicală pentru Ben Chilwell

Într-un comunicat oficial al celor de la Chelsea se arată că: ”departamentul medical al clubului l-a ținut sub observație pe Chilwell după accidentarea din meciul cu Juventus. Cum starea genunchiului său nu s-a îmbunătățit, s-a apelat la părerea unui specialist. Din discuții a rezultat că singura soluție viabilă, în acest caz, este intervenția chirurgicală”.

Accidentarea lui Chilwell s-a produs în data de 23 noiembrie. El a avut 12 apariții pentru Chelsea în acest sezon, dintre care nouă ca titular.

ADVERTISEMENT

Luna octombrie a fost de excepție pentru Chilwell, care a marcat patru goluri în cinci meciuri, pentru Chelsea, respectiv naționala Angliei.

Thomas Tuchel: ”Vom recurge la un tratament clasic”

Antrenorul celor de la Chelsea, Thomas Tuchel, a precizat că ”metoda de tratament în cazul lui Chilwell va fi cea clasică. Primele reacții ale corpului său sunt pozitive ca răspuns la această accidentare. După primele șase săptămâni vom vedea dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală de amploare. Contează foarte mult ce se întâmplă în aceste șase săptămâni”, a precizat antrenorul german.

ADVERTISEMENT

Chilwell va suferi prima dată o operație reparatorie, după care se va vedea, în urma radiografiilor, modul cum se refac ligamentele afectate.

Cu privire la acest subiect, Thomas Tuchel a mai adăugat: ”Cred că decizia, după toate examinările medicale, este cea corectă. Decizia specialiștilor în medicină sportivă este una foarte responsabilă. Nu este nicio grabă, nu este nicio presiune. Sper ca și celelalte reacții la tratament ale lui Childwell să fie pozitive”.

Chilwell, în vârstă de 25 de ani, a marcat 6 goluri pentru Chelsea de la sosirea pe Stamford Bridge, parafată în 2020. La naționala Angliei are 17 selecții și un gol marcat.

ADVERTISEMENT