News

Ben Rothenberg, ziaristul New York Times, a prefaţat pentru FANATIK marele meci Halep – Gauff de la Wimbledon: “Coco e outsider, Simona e pregătită să ajungă în FINALĂ!”

Autori: Gabriel Esanu, Vlad Roşca | 07.07.2019 | 18:14
Ben Rothenberg, ziaristul New York Times, a prefaţat pentru FANATIK marele meci Halep - Gauff de la Wimbledon:
Simona Halep este favorita sa ajunga in finala Wimbledon si in viziunea lui Ben Rothenberg, de la New York Times

Simona Halep joacă luni cu Coco Gauff, în “Wimbledon manic monday”, ziua în care se dispută toate optimile de finală din proba de simplu, atât la feminin, cât şi la masculin. Meciul este unul de un interes uriaş, şi asta pentru că victoriile şi jocul prestat de puştoaica de 15 ani din Statele Unite a creat un val fantastic de interes şi apreciere pentru ea.

FANATIK, aflat la Londra de 10 zile, a solicitat părerea unuia dintre cei mai apreciaţi ziarişti de tenis din lume, Ben Rothenberg, trimisul New York Times la Wimbledon, care o cunoaşte foarte bine şi pe Gauff, dar este turneu de turneu alături de Simona Halep. Jurnalistul american a prefaţat duelul de luni pentru FANATIK, meci ăn care o vede pe Halep învingătoare şi cu cele mai mari şanse să ajungă, din jumătatea de jos a tabloului, în marea finală ce se va disputa pe 13 iulie.

Ben Rothenberg, ziaristul New York Times, a prefaţat pentru FANATIK meciul Simona Halep – Coco Gauff: “Cea mai în formă va câştiga. Iar Simona e-ntr-o formă excelentă”

Ben Rothenberg
Ben Rothenberg este prezent la toate turneele importante din circuitele de tenis

– Ben, Halep vs Gauff. Ce părere ai de meciul despre care toate lumea vorbeşte, toată lumea îl aşteaptă

Va fi primul meci contra unui cap de serie pe care Coco îl joacă aici. A câștigat deja șase meciuri aici, în calificări și pe tabloul principal. A învins jucătoare foarte bune, ca Venus și Ribarykova. Dar va fi o trecere uriașă, desigur, să înfrunte o jucătoare de top 10. Simona joacă bine, chiar foarte bine în ultima rundă, cu Azarenka. Va fi foarte greu. Într-un fel, aș spune că va fi o adversară poate mai puțin complicată decât ultimele două, pentru că Ribarykova și Hercog joacă foarte mult pe slice. Simona joacă un tenis mai plat. Va fi un tip de tenis mai clasic, dar Simona este o jucătoare uimitoare la acest tip de tenis. Deci va fi un meci în care va fi mai ușor pentru Coco să își facă un plan de joc. Nu va fi nevoită să facă nimic în afara zonei ei de confort, dar va înfrunta o jucătoare excelentă.

– Ce crezi că va face diferenţa luni? Experienţa? Presiunea? Forma de moment? 

E un meci de care pe care şi cred că cea mai în formă jucătoare va câștiga luni. Cert este că forma Simonei este foarte bună. Meciul cu Halep este prima mare provocare pentru Coco, sper să nu fie prea multă presiune pe ea după aceste victorii şi toată atenţia pe care a primit-o la Wimbledon.

Coco Gauff a cucerit pe toată lumea la Wimbledon
Coco Gauff a cucerit pe toată lumea la Wimbledon

Cum se explică succesul lui Gauff la 15 ani: “Mentalul face diferenţa!”

– Tocmai, cum de Coco pare să nu resimtă deloc presiunea? Te uiţi la ea, intră pe Central Court şi joacă atât de relaxată de parcă ar fi la antrenament şi ar fi jucat toţi cei 15 ani pe care-i are pe arena aia…

Din când în când apar acești jucători speciali, care sunt pregătiți foarte repede în special mental, nu doar fizic. Uneori, nivelul tenisului la juniori nu este la ani lumină distanţă de cel profesionist, din circuit. La nivel mental se face diferenţa. Iar Coco s-a descurcat excelent, a reușit să o învingă pe Hercog, deși nu începuse bine meciul. Ăsta este cel mai impresionant aspect pe care l-a reuşit, din punctul meu de vedere.

– E Simona favorită, analizând toate aspectele acestui meci? 

Mă aştept la un meci tare, sigur că nu este un adversar uşor pentru Halep. Coco va porni ca un mare outsider în fața Simonei, sper să nu simtă presiune, să fie liberă pe teren, să-şi facă jocul. Mă aștept totuşi ca Simona să câștige, dar Coco ne-a tot surprins până acum, cu fiecare meci jucat…

“O văd în finală pe Simona, poate face cea mai bună performanţă a ei la Wimbledon”

– Cât de mult va conta suportul publicului? Pentru că e clar, Coco va fi favorita britanicilor în acest duel de la Terenul 1

Este impresionant câtă lume o urmărește pe Coco, este foarte iubită, face cele mai mari audienţe de la Wimbledon, parcă ar fi o jucătoare britanică de mare succes. Sper ca ea să fie ajutată de acest sprijin, să nu se întoarcă totul împotriva ei, să se transforme într-o presiune încercarea ei de a face lumea fericită, lume care are deja mari aşteptări de la ea, de la fiecare meci.

Momentul victoriei lui Gauff imortalizat pe
Momentul victoriei lui Gauff imortalizat pe “Henman Hill”, vestitul deal din complexul Wimbledon din spatele Terenului 1

Va juca din nou pe un teren mare, pentru că au fost mereu mulţi spectatori la meciurile lui Coco şi a jucat numai pe terenuri mari. Chiar mai mari decât ale Simonei, ceea ce mi se pare o nebunie. A primit foarte multă atenţie din partea tuturor până acum. Multă lume va fi cu ochii pe acest meci, mulți își vor dori ca ea să continue în turneu, dar oricum pentru ea vor mai fi șanse și pe viitor. Sper să fie o atmosferă frumoasă.

– Ce şanse îi dai Simonei Halep la trofeu dacă o bate pe Gauff?

Să câştige trofeul, nu ştiu ce să spun… Dar, să ajungă în finală e foarte posibil, e pregătită! Jumătatea ei de tablou este foarte deschisă acum, este într-o poziție bună pentru a juca finala. Multe jucătoare de top, Serena, Barty, Kerber – care a fost eliminată, au mers în partea de sus a tabloului şi se bat între ele. Simona are şansa cea mai bună să ajungă în finală din cealaltă jumătate de tablou. A trecut de un test foarte dur, Azarenka a fost o adversară extrem de dificilă pentru turul 3, dar Simona s-a descurcat incredibil de bine în meciul cu ea. Cred că este foarte posibil să facă cea mai bună performanță a ei la Wimbledon sau cel puţin să își egaleze semifinala din 2014. Cred şi trebuie să aibă mare încredere în jocul pe care-l are şi forma pe care o traversează aici, la Wimbledon.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!