News

Beneficii pentru cei imunizați contra Covid. Unde ar putea avea acces pe baza adeverinței de vaccinare

02.04.2021 | 21:03
Beneficii pentru cei imunizati contra Covid Unde ar putea avea acces pe baza adeverintei de vaccinare
ADVERTISEMENT

Adeverința de vaccinare contra COVID-19 ar putea facilita accesul fără testare la teatru, la cinematograf sau la concerte. Este una dintre soluțiile la care se gândesc autoritățile pentru stimularea imunizării.

Adeverința de vaccinare ar putea deveni cheia pentru accesul la evenimentele culturale

Guvernanții din România par să caute soluții pentru a stimula participarea la campania de imunizare contra COVID-19. Astfel, persoanele vaccinate ar putea avea acces fără testare la teatru la cinematograf, ori la concerte. În plus, ca să-i stimuleze şi pe alţii, ar putea să le dea o zi liberă plătită dacă acceptă să fie vaccinaţi.

ADVERTISEMENT

“Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru.

Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”, spune premierul Florin Cîțu, citat de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

La rândul său, ministrul Sănătăţii susţine că pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi este nevoie de sprijinul bisericii şi al instituțiilor statului mai ales în sate sau în oraşele mici. Vlad Voiculescu a exclus însă că cei care se vaccinează să primească bonuri de masă sau alte ajutoare financiare, aşa cum ar fi propus unii parlamentari PNL într-o discuţie cu premierul.

“O zi liberă ar putea să fie mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare ca oamenii să se vaccineze, nu o să le dăm un premiu”, a declarat Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Dacă după trecerea valului trei al pandemiei va scădea rata de îmbolnăvire, autoritățile își doresc o relaxare a restricțiilor. Cei imunizați ar putea avea acces pe baza adeverinței de vaccinare la terase, în restaurante, dar și în sălile de spectacole sau la alte evenimente fără să se mai testeze. Cel mai probabil ei vor putea călători mai ușor în spațiul european.

”Într-un orizont de timp de o lună şi jumătate, două se va ajunge la o decizie la nivel european. Aici trebuie găsit un echilibru ca să nu se creeze discriminări evidente între cei vaccinați și cei care nu sunt, dar vor”, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT