Beneficiu pentru sănătate. Ce se întîmplă dacă înghiţi seminţele de pepene roşu

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 15:11
Beneficiu pentru sănătate. Ce se întîmplă dacă înghiţi seminţele de pepene roşu

Pepenele este unul din cele mai bune fructe ale verii, fie ca-i galben sau rosu. Dar pepenele rosu are ceva in plus. Semintele de pepene rosu sunt un beneficiu urias pentru sanatate. Povestile cu “faci apendicita” daca le consumi erau valabile pe vremea bunicii.

Cei mai multi dintre noi aruncam semintele de pepene. In fapt acestea sunt pline de nutrienti valorosi si pot fi mancate atat crude, direct din pepene, dar si uscate si coapte si adaugate in salate si alte preparate.

Semintele de pepene verde sunt foarte bogate in proteine, in 150 de grame de seminte uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezinta 61 la suta din valoarea zilnica recomandata. Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici. Semintele contin si triptofan, acid glutamic, si lizina.

Semintele de pepene rosu sunt foarte bogate in vitamine din grupul B. Fara aceasta nutrientii din alimente nu pot fi transformate in energie. Cea mai raspandita vitamina din grupul B care se afla in semintele de pepene verde este niacina. In 100 de grame de seminte fiind 3,8 miligrame, adica 19 la suta din valoarea zilnica. Niacina este esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, sistemul digestiv si pentru mentinerea elasticitatii pielii. Semintele de pepene contin si tiamina, riboflavina, vitamina B6 si acid pantotenic.

In ceea ce priveste mineralele, acestea abunda in semintele de pepene rosu. La loc de cinste sta magneziul, in 150 de grame de seminte fiind 556 miligrame, ceea ce inseamna 139 la suta din valoarea zilnica recomandata. Alte minerale importante prezente in semintele de pepene sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan si zinc. Toate acestea contribuie la procesele metabolice, intretin musculatura si articulatiile, dar si tonusul musculaturii netede, scrie femeia.ro.

Cel mai surprinzator lucru care poate sa fie spus despre seminte de pepene rosu este cantitatea de grasimi sanatoase pe care acestea le contin. In 150 de grame de seminte uscate, sunt 51 de grame de grasimi monosaturate, grasimi polinesaturate, si omega 3 si omaga 6.

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×