Sport

Champions League sferturi de finală, manşa tur. Manchester City şi Liverpool, victorii în prima manşă! Meci spectaculos la Lisabona

FANATIK vă prezintă meciurile din manşa tur a sferturilor de finală ale Champions League care au loc marţi, 5 aprilie, de la ora 22:00: Benfica - Liverpool şi Manchester City - Atletico Madrid.
06.04.2022 | 00:08
Champions League sferturi de finala mansa tur Manchester City si Liverpool victorii in prima mansa Meci spectaculos la Lisabona
Jucătorii lui Manchester City sărbătoresc golul lui Kevin De Bruyne, în meciul cu Atletico Madrid (sursă foto: EPA-EFE/PETER POWELL)
ADVERTISEMENT
05-04-2022
19:00

Manchester City - Atletico Madrid 1-0, Benfica - Liverpool 1-3

Manchester City – Atletico Madrid 1-0 (De Bruyne 70)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL DE MECI! Manchester City câştigă prima manşă a sferturilor cu Atletico Madrid, scor 1-0. A fost o confruntare dominată de “cetăţeni”, care au străpuns greu defensiva supraaglomerată a madrilenilor. Returul se joacă pe 13 aprilie, pe Wanda Metropolitano.

Min. 87: Phil Foden ratează o şansă excelentă. Şutul său este blocat de apărătorii adverşi

Min. 70: GOOOL Manchester City! Phil Foden l-a găsit perfect pe Kevin De Bruyne, iar belgianul l-a depăşit pe Felipe şi l-a învins, din unghi, pe Oblak.

Min. 63: Laporte a reluat, după un corner, cu o lovitură de cap, însă mingea a trecut puţin peste poarta lui Oblak.

Min. 54: Mingea şutată de Kevin De Bruyne, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, a fost respinsă cu piciorul, după un reflex extraordinar.

Min. 30: Manchester City pune presiune pe defensiva lui Atletico Madrid, însă campioana Angliei nu şi-a creat încă vreo fază importantă.

Min. 13: Manchester City a cerut un penalty pentru un presupus fault al lui Koke la Bernardo Silva, însă Istvan Kovacs a judecat perfect faza şi a lăsat jocul să continue.

Min. 1: A început meciul Manchester City – Atletico Madrid.


Benfica – Liverpool 1-3 (Nunez 49 / Konate 17, Mane 34, Diaz 87)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL DE MECI! Liverpool câştigă cu 3-1 pe terenul celor de la Benfica şi este mare favorită la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Returul se va disputa pe Anfield Road, pe data de 13 aprilie.

Min. 90+6: Odysseas Vlachodimos îl oprește în situație de unu la unu pe Diogo Jota și menține rezultatul de pe tabelă.

87: GOOOL Liverpool. Luis Diaz se află la capătul unei acțiuni rapide de contraatac, îl depășește din preluare pe Odysseas Vlachodimos, și înscrie în poarta goală.

Min. 82: Acțiune prelungită de atac a oaspeților, dar Luis Diaz ratează șutul decisiv din 12 metri lateral stânga și trimite pe lângă poartă.

Min. 67: Darwin Nunez (Benfica) pleacă singur pe contraatac, este ajuns de van Dijk, îl întoarce în careu pe acesta, și cade după un contact, dar arbitrul Gil Manzano lasă jocul să continue. Nu există vreo semnalizare din camera VAR.

Min. 55: Același Rafa Silva centrează, dar, din 10 metri, Darwin Nunez reia din plonjon peste poarta lui Alisson.

Min. 49: GOOOL Benfica! Contraatac al gazdelor, Rafa Silva centrează perfect, Konate greșește grav, iar Darwin Nunez plasează elegant balonul în colțul opus.

Min. 45: Trent Alexander-Arnold îl deschide pe Mo Salah, acesta scapă în careu, în unghi, însă șutul său este parat cu umărul de Odysseas Vlachodimos.

Min. 34: GOOOL Liverpool! Trent Alexander-Arnold trimite o minge lungă pentru Luis Diaz, acesta pasează perfect, cu capul, în 8 metri, pentru Mane, iar acesta îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 33: La prima lovitură de colț a gazdelor, Otamendi este la câțiva centimetri de o reluare decisivă.

Min. 27: Acțiune rapidă de contraatac a celor de la Liverpool, Robertson centrează, dar Mo Salah, în 4 metri, este depășit un pic de balon și nu reușește să reia pentru 2-0.

Min. 17: GOOOL Liverpool! Robertson execută perfect o lovitură de colț, iar Ibrahima Konate se înalță și înscrie plasat. Primul gol în Liga Campionilor pentru Konate în tricoul lui Liverpool.

Min. 12: Naby Keita este găsit de Salah la marginea suprafeței de pedeapsă, șutează puternic, dar Odysseas Vlachodimos scoate în lateral.

Min. 10: O lovitură de cap a lui Naby Keita și două acțiuni ale lui Mo Salah, cu un grad mediu de periculozitate, sunt elementele definitorii ale startului de meci. Liverpool își respectă statutul de favorită, iar Benfica așteaptă să dea lovitura pe contraatac.

Min. 1: A început meciul Benfica – Liverpool.

05-04-2022
17:57

Echipele de start pentru Manchester City - Atletico Madrid şi Benfica - Liverpool

Manchester City: Ederson – Stones, Laporte, Ake, Cancelo – Rodrigo, Gundogan, Bernardo – Mahrez, De Bruyne, Sterling. Rezerve: Carson, Steffen – Egan-Riley, Fernandinho, Foden, G. Jesus, Grealish, Mbete, Zinchenko. Antrenor: Pep Guardiola.

Atletico Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Reinildo, Lodi – Kondogbia, Llorente, Koke – Joao Felix, Griezmann. Rezerve: Vela, Lecomte – Camara, Correa, Cunha, De Paul, Hermoso, Lemar, Serrano, Suarez, Wass. Antrenor: Diego Simeone.


Benfica: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Silva, Weigl, Taarabt, Everton – Ramos, Nunez. Rezerve: Leite – Almeida, Bernardo, Dias, Goncalves, Lazaro, Mario, Meite, Morato, Radonkic, Seferovic, Yaremchuk. Antrenor: Nelson Verissimo.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz. Rezerve: Kelleher – D. Jota, Elliott, Firmino, Gomez, Henderson, Jones, Matip, Milner, Minamino, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.

Marţi, 5 aprilie, şi miercuri, 6 aprilie, au loc partidele din manşa tur a sferturilor de finală ale Champions League. În primele meciuri sunt implicate primele două clasate din Premier League, Manchester City şi Liverpool, două dintre favoritele la câştigarea trofeului în acest sezon.

Programul meciurilor din sferturile de finală tur ale Champions League marţi, 5 aprilie

  • ora 22:00 Benfica – Liverpool (Digi Sport 2, Look Sport, Orange Sport (Rom)
  • ora 22:00 Manchester City – Atletico Madrid (Digi Sport 1, Look Sport +, Orange Sport (Rom)
ADVERTISEMENT

Decalaj valorc evident între Premier League şi restul lumii

Celelalte două partide, Chelsea – Real Madrid şi Villarreal – Bayern Munchen, se joacă 24 de ore mai târziu, respectiv miercuri, 6 aprilie, tot de la ora 22:00, pe terenul primelor echipe.

Revenind la meciurile de marţi decalajul valoric dintre echipele din Premier League şi adversarele lor este destul de mare, deşi ambele, Benfica şi Atletico Madrid, ocupă locuri în primele patru în campionatele lor, iar “plăpumarii” lui Diego Simeone chiar şi-au revenit după o perioadă destul de lungă în care au avut multe sincope.

ADVERTISEMENT

“Cormoranii” au făcut instrucţie cu echipele lusitane

La Lisabona, pe Estadio Da Luz, vin “cormoranii” lui Jurgen Klopp. Liverpool este o adevărată sperietoare în Portugalia, după ce a spulberat-o pe Porto de două ori, dând impresia că face un simplu antrenament cu cea mai puternică echipă lusitană din ultimii 20 de ani.

Liverpool a băgat în sperieţi fanii “vulturilor” din Lisabona, care au ajuns să se roage pe reţelele de socializare de compatriotul lor Diogo Jota să aibă milă de echipa lor, dar şi aşa “The Reds” au ca guri de foc pe Mohamed Salah şi Sadio Mane, Liverpool având unul dintre cele mai puternice triouri ofensive din Europa.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid vine după ce a eliminat-0 pe Manchester United

Ultima dată când Benfica şi Liverpool s-au aflat faţă în faţă a fost în 2010, în Europa League, tot în sferturi de finală. A fost atunci 4-1 pentru englezi acasă şi 1-2 în deplasare. Ultima dată când au jucat în Champions League a fost în optimi, în 2006, şi atunci Benfica a fost clar şefa, cu 1-0 acasă şi 2-0 pe Anfield Road.

La Manchester. trupa lui Pep Guardiola joacă împotriva unui adversar care ştie cum să scoată echipele din Anglia, Atletico Madrid. În turul precedent Atletico s-a calificat chiar la Manchester, după 1-1 acasă, în faţa marelui rival al lui City, United, echipa lui Cristiano Ronaldo. Iar acum două sezoane a păţit-o Liverpool pe teren propriu. Însă şi City vine după ce a marcat cinci goluri în Portugalia lui Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs conduce partida de pe Etihad Stadium

La meciul de la Manchester suntem şi noi implicaţi în bună măsură. Asta pentru că UEFA a decis să îl delege ca arbitru pe Istvan Kovacs.

Manchester City este implicată încă foarte serios pe trei fronturi. E lider în campionat, dar cu un singur punct avans peste Liverpool, joacă în sferturi în Champions League şi semifinala de Cupa Angliei, cu Liverpool. Atletico Madrid luptă pentru un loc în primele patru în La Liga şi în sferturile Champions League.

ADVERTISEMENT