Fotbal international

Benfica are o “clonă” în România. Ce spun oficialii clubului din Lisabona

Dacă în grupele Ligii Campionilor nu a reuşit să obţină nici măcar un punct după patru etape, clubul lusitan Benfica şi-a îndreptat atenţia în alte direcţii. Oficialii grupării...
01.11.2017 | 21:59
Benfica are o clona in Romania Ce spun oficialii clubului din Lisabona

Dacă în grupele Ligii Campionilor nu a reuşit să obţină nici măcar un punct după patru etape, clubul lusitan Benfica şi-a îndreptat atenţia în alte direcţii. Oficialii grupării portugheze arată că… se plictisesc cam mult, căutând recent alte cluburi din lume care poartă acelaşi nume.

Aşa au dat campionii Portugaliei peste formaţia română din Liga 4, Benfica Ileanda, înfiinţată în 2009, iar oficialii acestei echipe au fost înştiinţaţi de o casă de avocatură, “Ratza & Ratza”, că încalcă drepturile de proprietate intelectuală. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Benfica Ileanda va trebui să-şi schimbe denumirea

Portughezii au arătat că marca Benfica este protejată de lege şi că este folosită ilegal în acest caz, iar echipa din Liga a 4-a fiind nevoită să îşi schimbe numele. “Nu credeam vreodată că vom deranja marea Benfica şi că vom fi contactaţi de reprezentanţii clubului din Portugalia! Am tot făcut cercetări în ce priveşte casa de avocatură din capitală, cu atât mai mult cu cât denumirea ei este una mai interesantă. Ne-am dat seama însă că e vorba despre o treabă serioasă. Am fost şi pe la AJF, iar dânşii râd de această situaţie.

Nu avem siglă, nu avem drapel şi nici articole de vânzare cu sigla sau cu numele. Noi nu facem marketing cu numele de Benfica. Nu ne putem conforma la cerinţele dânşilor de 10 zile, pentru că suntem angrenaţi deja într-o competiţie. La notificarea pe care ne-a trimis-o, i-am înştiinţat că suntem de acord cu toate solicitările lor şi vom renunţa la numele de Benfica, dar nu putem dintr-o dată, tocmai pentru că suntem angrenaţi într-o competiţie”, a declarat Cornel Lar, primarul comunei Ileanda, pentru Sportul Sălăjean.

Tags: