Spaniolul Rafa Benitez a adus fericirea în vestiarul lui Napoli

Sorin Dumitrescu   
în Nicio categorie
21/09/2013, 11:40
Spaniolul Rafa Benitez a adus fericirea în vestiarul lui Napoli
Patronul preşedinte al napolitanilor, Aurelio De Laurentis (stînga) poate fi mulţumit de alegerea lui Rafa Benitez pentru banca tehnică

Jucătorii lui Napoli sunt în culmea fericirii. Rezultatele în campionat sunt excelente, nouă puncte din tot atîtea posibile şi debutul în grupele Ligii Campionilor, cu victorie acasă în faţa vicecampioanei Europei, Borussia Dortmund, a dus moralul lui Hamsik şi compania la cote maxime. Secretul acestor evoluţii entuziasmante nu provine doar din achiziţiile inspirate făcute din banii luaţi pe transferul lui Cavani la Paris (Higuain, Reina, Albiol, Callejon, Martens) ci, mai ales, din relaţia perfectă dintre vestiar şi antrenorul spaniol Rafa Benitez.

Zi liberă înainte de marele meci de pe San Siro

Venirea lui Rafa Benitez a schimbat enorm stilul de muncă la Napoli. Spre marea lor bucurie jucătorii nu mai au parte de două şedinţe de antrenament zilnic, se lucrează doar dimineaţa, la fiecare antrenament mingea nu lipseşte, ca pe vremea lui Mazzari, care obişnuia să facă multe şedinţe strict fizice. Dar noutatea cea mai importantă, primită cu mare entuziasm de jucători, este ziua liberă dată chiar înaintea meciurilor. Astfel, duminică Napoli va susţine primul test cu adevărat important în actuala ediţie a Serie A, deplasîndu-se pe ”San Siro”, pentru a da replica unui AC Milan în continuare cu mari probleme de lot. Vor lipsi de la gazde Bonera, De Sciglio şi Silvestre în apărare, Montolivo şi Kaka la mijloc, El Shaarawy şi Pazzini în atac, în timp ce Benitez are tot lotul la dispoziţie.

Dacă Bale face o sută de milioane Hamsik nu are preţ

Rafa Benitez este entuziasmat de calităţile play-maker-ului său, slovacul Marek Hamsik. ”Dacă Gareth Bale i-a costat pe Real Madrid peste suta de milioane de euro atunci Hamsik nu are preţ” – a declarat antrenorul iberic după meciul cu Dortmund. Slovacul a profitat de faptul că a doua zi după meci a fost programată doaro şedinţă de recuperare şi a dat fuga pentru a-şi face încă un tatuaj, unul ca o dedicaţie de iubire pentru locul unde se află. El şi-a inscripţionat numele oraşului Napoli.

Închide ×