Sport

Benjamin Mendy a scăpat de o acuzație de viol. Mai are de înfruntat alte șapte!

Tribunalul din Chester l-a găsit nevinovat pe Benjamin Mendy într-o acuzație de viol. Fotbalistul francez mai are de înfruntat alte șapte capete de acuzare pentru viol
14.09.2022 | 08:53
Benjamin Mendy a scapat de o acuzatie de viol Mai are de infruntat alte sapte
Fundașul lui Manchester City, Benjamin Mendy, a scăpat de una din cele opt acuzații de viol. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Benjamin Mendy, fundașul francez al lui Manchester City, a scăpat de una din cele opt acuzații de viol îndreptate împotriva lui.

Benjamin Mendy a scăpat de o acuzație de viol. O probă video a contat mult în decizia instanței

Jucătorul în vârstă de 28 de ani, suspendat de club de un an, a fost găsit nevinovat de instanța din Chester. Judecătorul Stephen Everett a cerut eliberarea lui Mendy și a unui apropiat de-al său, Louis Saha Matturie, de acuzațiile că ar fi violat o tânără de 19 ani la vila fotbalistului din Cheshire pe 24 iulie 2021, din cauza lipsei probelor aduse de parchet.

ADVERTISEMENT

În timpul audierilor, jurații au urmărit o probă video de 20 de minute, filmată cu telefonul în care femeia care acuza că ar fi fost violată întreținea relații sexuale cu Matturie.

Avocatul apărării a subliniat că totul a fost cu acordul ambelor părți, în timp ce victima a negat, spunând că este rușinată și dezgustată de ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Mendy, văzut drept un “prădător” de procurori

Acuzația de viol împotriva lui Mendy a fost respinsă după ce femeia a susținut că, după o ieșire în club, cu o săptămână înainte de incidentul cu Matturie, s-a trezit la casa lui Mendy, descoperind apoi că fotbalistul ar fi violat-o.

Procurorii l-au descris pe Benjamin Mendy drept un “prădător”. Francezul se confruntă în continuare cu alte șapte capete de acuzare pentru viol, o acuzație de tentativă de viol și una pentru agresiune sexuală împotriva a șase tinere.

ADVERTISEMENT

Prietenul lui, Matturie, este acuzat și de faptul că se ocupa cu găsirea de tinere femei cu care Mendy să întrețină relații sexuale, pe lângă șase capete de acuzare de viol și trei capete de acuzare de agresiune sexuală asupra a șapte tinere.

Toate agresiunile ar fi avut loc la vila lui Mendy

Presupusele infracțiuni ale lui Benjamin Mendy ar fi avut loc la conacul său izolat din apropiere de Macclesfield, între octombrie 2018, la un an după ce a ajuns în Premier League de la AS Monaco, și 2021. Cel mai apropiat sat, Prestbury, se află la 15 minute de mers pe jos de-a lungul unui drum de țară neluminat.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați acuzați spun că dacă a avut loc vreo relație sexuală cu femei, totul a fost consensual. Procesul a fost amânat pentru miercuri dimineață.

ADVERTISEMENT
Tags: