Sport

Acuzat de 7 violuri, Benjamin Mendy a fost eliberat pe cauțiune. Când va începe procesul

Fundașul Benjamin Mendy are tot mai mari probleme în Anglia, după ce pe numele său au fost formulate încă două acuzații de viol, iar totalul cazurilor anchetate a ajuns la șapte.
07.01.2022 | 17:53
Acuzat de 7 violuri Benjamin Mendy a fost eliberat pe cautiune Cand va incepe procesul
Fundașul Benjamin Mendy are tot mai mari probleme în Anglia, după ce pe numele său au fost formulate încă două acuzații de viol, iar totalul cazurilor anchetate a ajuns la șapte. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
07-01-2022
15:54

Benjamin Mendy, eliberat pe cauțiune

Fundașul francez Benjamin Mendy, acuzat de şapte violuri şi o agresiune sexuală, a fost eliberat pe cauţiune după o audiere la Manchester.

Conform BBC, eliberarea jucătorului de la Manchester City este supusă unor condiţii ”stricte”, iar el va trebui să se prezinte la tribunal la 24 ianuarie, atunci când va anunţa dacă pledează vinovat sau nu. Dacă nu se prezintă la tribunal, un mandat de arestare va fi emis împotriva lui.

Plasat în detenţie provizorie în august 2021, Mendy a cerut de patru ori eliberarea pe cauţiune. Procesul lui este prevăzut la 27 iunie sau 1 august. Fundaşul echipei Manchester City este vizat de şapte capete de acuzare pentru viol şi unul pentru agresiune sexuală pentru presupuse fapte care ar fi avut loc între octombrie 2020 şi august 2021.

Transferat de la AS Monaco în vara anului 2017 pentru o sumă deloc de neglijat, 57,5 milioane de euro, francezul s-a remarcat mai degrabă prin prisma vieții extrasportive.

Fotbalistul se află în custodia poliției de mai bine de două luni, după ce pe numele său au fost înregistrate cinci capete de acuzare, patru cazuri de viol și unul de hărțuire sexuală.

ADVERTISEMENT

Încă două acuzații de viol pentru Benjamin Mendy

Între timp, alte două acuzații de viol au au apărut în dreptul lui Benjamin Mendy, astfel că el se confruntă în acest moment cu șase capete de acuzare pentru viol și unul de hărțuie sexuală și ar putea face ani grei de închisoare.

Conform BBC, jucătorul în vârstă de 27 de ani de la Manchester City trebuie să se prezinte, miercuri, 17 noiembrie, în faţa Tribunalului din Stockport pentru audiere. Mendy urmează să fie judecat la 24 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Acuzaţiile sunt formulate de patru reclamante cu vârsta de peste 16 ani şi se presupune că agresiunile ar fi avut loc între octombrie 2020 şi august 2021, în locuinţa de cinci milioane de lire sterline a fotbalistului, situată în Prestbury, Cheshire.

Manchester City l-a suspendat până la încheierea cazului

Între timp, clubul Manchester City a anunțat suspendarea lui Benjamin Mendy până la finalizarea procesului. Conform contractului, francezul cu origini senegaleze încasa anual 5,1 milioane de euro, plus anumite bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere că a fost pus sub acuzare, Benjamin Mendy a fost suspendat, deoarece se află în așteptarea unei anchete. Această problemă face parte dintr-un proces legal, iar clubul nu poate face mai multe comentarii până când procesul se va încheia”, au transmis ”cetățenii”.

Mendy, jucătorul ”problemă” al campioanei Angliei

Benjamin Mendy este cunoscut în Anglia pentru desele sale derapaje. Chiar la începutul anului, când Anglia se confrunta cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19, acesta a organizat o petrecere în locuința sa din Cheshire.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă elementele acestui incident au fost interpretate greșit în știri, iar jucătorul și-a cerut scuze pentru greșeală, clubul își exprimă dezamăgirea față de acțiunile sale și demarează o investigație internă”, au anunțat oficialii lui Manchester City.

În schimb fanii nu au putut trece atât de ușor peste această abatere. Ba chiar au cerut în repetate rânduri ca jucătorul să fie vândut sau împrumutat, mai ales că a prins extrem de puține minute sub comanda lui Pep Guardiola.

”Îmi pare rău, dar eu am terminat cu el. Câte șanse ar trebui să îi dăm? Singurul lucru de care ar trebui să-i pese este să redevină jucătorul pe care City l-a cumpărat. Îl face pe Balotelli să pară un înger”, au răbufnit aceștia pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT