ADVERTISEMENT
News

Benjamin Netanyahu, gafă de proporții în criza de coronavirus. A prezentat un clip din serialul ”Pandemic” ca dovadă că Iranul ascunde numărul deceselor

Autor: Traian Terzian | 03.04.2020 | 10:58
Benjamin Netanyahu, gafă de proporții în criza de coronavirus. A prezentat un clip din serialul ”Pandemic” ca dovadă că Iranul ascunde numărul deceselor
Finalul epocii Netaniahu? Opoziția susține că are suficiente voturi să-l răstoarne

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o gafă de proporții în criza de coronavirus și a prezentat cabinetului său un clip din serialul ”Pandemic” pe care l-a atribuit Iranului.

ADVERTISEMENT

Benjamin Netanyahu, gafă de proporții în criza de coronavirus

Conform news.ro, Benjamin Netanyahu a gafat pe tema coronavirusului când le-a spus miniştrilor că a văzut o înregistrare video în care autorităţile iraniene încărcau trupuri în camioane şi le aruncau la groapa de gunoi.

Potrivit jurnalistului Barak Ravid de la Channel 13, care a discutat cu doi miniștri, Netanyahu a precizat că a primit înregistrarea de la consilierul pentru securitate naţională Meir Ben-Shabbat şi l-a transmis participanţilor la videoconferinţă.

ADVERTISEMENT

A fost dovedit apoi că înregistrarea video era, de fapt, un clip din serialul ”Pandemic” (2007) al Hallmark Channel. Biroul lui Netanyahu a refuzat să comenteze, dar nici nu a negat public informaţiile.

Iranul a raportat peste 3.100 de decese

Serviciul de informaţii israelian este convins că Iranul raportează un număr mult mai mic al deceselor provocate de Covid-19 şi este de părere că acesta este de cinci ori mai mare decât înregistrarea oficială. Aceeaşi problemă a fost ridicată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Joi a fost anunţat că Netanyahu va sta în izolare timp de o săptămână, după ce ministrul Sănătăţii, Yaakov Litzman, a fost testat pozitiv. La fel şi şeful Mossad, Yossi Cohen, şi cel al Consiliului Naţional de Securitate, Meir Ben Shabbat, care au fost în contact cu Litzman.

În Israel, aproape 7.000 de oameni au fost infectaţi şi au fost înregistrate 36 de decese. Autorităţile au luat măsuri stricte, inclusiv de a interzice oamenilor să se afle la mai mult de 100 de metri de casele lor.

ADVERTISEMENT

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cabinetul său au aprobat o serie de măsuri care îi permite agenţiei de securitate să urmărească cetăţenii infectaţi cu coronavirus prin intermediul telefoanelor mobile, pentru a se asigura că respectă măsurile strice de carantină

Iranul a raportat peste 50.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 3.160 de decese. La nivel global, numărul infectărilor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este de peste 1 milion. Mai mult de 53.000 de oameni au murit. Numărul celor vindecaţi a depăşit 210.000.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!