Fotbal international

Benjamin Pavard, autorul celui mai frumos gol de la CM 2018! Reuşita francezului a ajuns să aibă propriul site pe internet. Video

Benjamin Pavard a reuşit să marcheze cel mai frumos gol de la Campionatul Mondial din 2018. Patru ani mai târziu, fundaşul francez se pregăteşte de turneul final din Qatar.
18.11.2022 | 17:25
Benjamin Pavard autorul celui mai frumos gol de la CM 2018 Reusita francezului a ajuns sa aiba propriul site pe internet Video
Benjamin Pavard a marcat cel mai frumos gol de la Campionatul Mondial din 2018
ADVERTISEMENT

Înaintea turneului final din Qatar, FANATIK face o trecere în revistă a celor mai frumoase goluri de la ultimele ediţii de Campionat Mondial. În 2018, în Rusia, Benjamin Pavard a fost fotbalistul care a uimit întreaga planetă cu execuţia din Franţa – Argentina 4-3.

Benjamin Pavard, gol de senzaţie la Campionatul Mondial din 2018. Decisiv în drumul Franţei spre trofeul de acum patru ani

Pe drumul spre trofeul de la Campionatul Mondial din 2018, Franţa a trebuit să treacă de Argentina, una dintre favoritele turneului de acum patru ani. Meciul jucat pe Kazan Arena a oferit spectacol total, şapte reuşite, dar şi cel mai frumos gol al turneului final din Rusia.

ADVERTISEMENT

În minutul 57, când Argentina conducea Franţa cu 2-1, Benjamin Pavard a reuşit golul carierei. La o centrare a lui Lucas Hernandez, mingea nu a putut să fie respinsă de apărarea sud-americanilor şi a ajuns la fundaşul dreapta care pe atunci evolua la VfB Stuttgart.

Benjamin Pavard nu a stat prea mult pe gânduri şi a prins un voleu de zile mari, din marginea careului, la care Franco Armani, portarul Argentinei, nu a avut nicio şansă. Franţa reuşea să egaleze, iar Kylian Mbappe, autor al unei duble, a netezit drumul spre sferturile de finală. În minutul 90+3, Sergio Aguero a adus puţină speranţă în rândul argentinienilor, însă fostul jucător al lui Manchester City doar a stabilit scorul final al meciului.

ADVERTISEMENT

La finalul turneului final, Benjamin Pavard a primit premiul pentru cel mai frumos gol marcat la Campionatul Mondial din 2018. Francezul a devenit al patrulea jucător care primeşte această distincţie, după ce FIFA a înfiinţat premiul la ediţia din 2006.

Golul lui Benjamin Pavard a ajuns să aibă propriul site

Un fan al naţionalei Franţei a vrut ca golul lui Benjamin Pavard să fie văzut de oricine, astfel că i-a dedicat un site special. Pe pagina principală se află un clip video, din transmisiunea meciului de pe TF 1, cu golul lui Benjamin Pavard.

ADVERTISEMENT

Numele site-ului (secondpoteaupavard.fr) vine de la replica comentatorului francez, din transmisiunea în direct a meciului. Chiar dacă mulţi se temeau că site-ul va fi închis, acesta a rămas online în ultimii trei ani, iar fanii Franţei vor revedea imaginile înaintea Campionatului Mondial din Qatar.

Benjamin Pavard, în lotul Franţei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Dintr-un jucător puţin cunoscut în 2018, Benjamin Pavard s-a transformat într-o vedetă peste noapte. La un an de la Mondialul din Rusia, fundaşul dreapta a fost transferat de Bayern Munchen, după ce VfB Stuttgart a încasat 35.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Benjamin Pavard a devenit un om cheie în primul “11” al lui Didier Deschamps, care l-a convocat în lotul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Fundaşul de 26 de ani are deja 46 de selecţii în naţionala Franţei şi a mai înscris un gol, în afara celui cu Argentina, contra Suediei, în Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT