Simona Halep

Benneteau, fericit că a ales strategia potrivită contra României: „Am făcut ca Simona să nu mai aibă forță”

22.04.2019 | 17:26
Benneteau fericit ca a ales strategia potrivita contra Romaniei Am facut ca Simona sa nu mai aiba forta

Franța a reușit să învingă România în meciul din semifinalele Fed Cup, scor 3-2, iar diferențele s-au făcut în micile detalii. Mai exact în alegerile inspirate ale căpitanului-nejucător al Franței, Julien Benneteau, cel care a surprins pe toată lumea când a ales să joace a doua zi cu Pauline Parmentier. După meci Benneteau a susținut faptul că strategia lui s-ar putea să fi dat roade, având în vedere starea de oboseală care s-a văzut în jocul Simonei Halep pe finalul meciului de dublu.

Benneteau explică felul în care a obosit-o pe Simona Halep

Căpitanul nejucător susține că nu a lăsat-o pe Mladenovic să joace la simplu contra Irinei Begu, iar jucătoarea specializată în ultima perioadă pe jocul la dublu a reușit să facă diferență.

„Am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina Mladenovic la simplu, continuată de Caroline Garcia contra Simonei Halep, a făcut ca la un moment dat Simona să nu mai aibă forță. Poate toate aceste eforturi au făcut-o să comita dublă greșeală la minge de break în setul decisiv de la dublu”, a declarat Benneteau, potrivit celor de la L’Equipe.

Kiki Mladenovic și Caroline Garcia, dublul care a răpus România la Fed Cup
Kiki Mladenovic și Caroline Garcia, dublul care a răpus România la Fed Cup

De ce a ales-o Benneteau pe Parmentier în locul lui Cornet

Benneteau a surprins prin faptul că a ales să joace cu Pauline Parmentier în locul lui Mladenovic sau a lui Alize Cornet. Sportiva în vârstă de 33 de ani a intrat în al doilea meci de duminică și a trecut de Irina Begu în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-2.

„A fost un moment de inteligență și sinceritate între Pauline, Alize Cornet si mine. În urma discuțiilor, despre formă, încredere și tot ce mai puteam lua în calcul, a reieșit că Parmentier e alegerea potrivită. Cred că zgura indoor este cea mai bună suprafață pentru ea”, a adăugat Benneteau.