Sport

Benny Adegbuyi nu vede cu ochi buni MMA-ul românesc: „Nu avem un viitor strălucit! Kickboxing-ul va aduce mai multe satisfacții!”. Exclusiv

Benny Adegbuyi, cunoscutul luptător de kickboxing, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre primele victorii ale României în UFC, dar și despre viitorul MMA-ului românesc.
06.08.2021 | 22:06
Benny Adegbuyi nu vede cu ochi buni MMAul romanesc Nu avem un viitor stralucit Kickboxingul va aduce mai multe satisfactii Exclusiv
Benny Adegbuyi nu vede cu ochi buni MMA-ul românesc: „Nu avem un viitor strălucit! Kickboxing-ul va aduce mai multe satisfacții!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

În această vară, Nicolae Negumereanu și Diana Belbiță au adus primele victorii ale României în UFC.

Nicolae Negumereanu l-a învins pe Aleksa Camur (SUA), în timp ce Diana Belbiță a ieșit victorioasă din lupta cu Hannah Goldy (SUA).

ADVERTISEMENT

Benny Adegbuyi nu vede cu ochi buni MMA-ul românesc

Benny Adegbuyi susține că s-a bucurat pentru victoriile obținute de Nicolae Negumereanu și Diana Belbiță.

În același timp, Benny nu vede cu ochi buni viitorul MMA-ului românesc, la nivel internațional, și consideră că kickboxing-ul va aduce mai multe satisfacții.

ADVERTISEMENT

„Să știi că e o bucurie mare. Pe Diana o cunosc mai îndeaproape, pe Negumereanu îl știu așa din lumea sportului și l-am susținut.

Meritam să avem și noi aceste două victorii. Chiar dacă sunt luptător de kickbox, UFC-ul și MMA-ul, în general, este cam cel mai în vogă sport de arte marțiale.

ADVERTISEMENT

Era puțin urât ca… am mai avut o fată înainte, care n-a adus nicio victorie. Au trecut români prin UFC și nu prea am avut victorii.

Chiar dacă avem luptători buni, cred că kickboxing-ul va aduce mai multe satisfacții la nivel internațional, nu știu de ce.

ADVERTISEMENT

La fel ca în Olanda, e o țară cu oameni talentați, au olimpici și așa mai departe, dar, în MMA, au doi-trei luptători buni. Nu cred că avem un viitor strălucit.

Eu vorbesc de nivel mondial, că așa mai sunt săli de MMA în România, băieții mai fac treabă. Dar, când vorbim de nivel internațional, am văzut cât s-au chinuit ai noștri să aducă câte o victorie.

Separat, noi avem judo bun, avem lupte bune, kickboxing și box bun, doar că în MMA trebuie să le combini pe toate cumva și nu avem antrenori care să știe să facă asta, momentan. Sperăm că evoluează”, a declarat Benny Adegbuyi, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT