Sport

Benoît Bastien, decizie care a provocat scandal în West Ham – FCSB! Penalty controversat pentru gazde

Decizie care a provocat scandal la meciul dintre West Ham şi FCSB. Arbitrul francez Benoît Bastien a dictat un penalty controversat pentru englezi.
08.09.2022 | 23:46
Benoit Bastien decizie care a provocat scandal in West Ham  FCSB Penalty controversat pentru gazde
Penalty-ul transformat de Bowen cu FCSB. Sursa: captură tv
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut o primă repriză excelentă în faţa lui West Ham United şi a intrat la cabine cu 1-0 graţie golului marcat de Cordea. Însă, în minutul 64 din a doua repriză, arbitrul Benoît Bastien a luat o decizie controversată, contestată de jucătorii români.

Benoît Bastien, decizie care a provocat scandal în West Ham – FCSB! Penalty controversat acordat pentru gazde

La o ciocnire dintre Maxwel Cornet şi Ştefan Târnovanu în careu, arbitrul francez a arătat punctul cu var. Meciul nu a beneficiat de arbitrajul video, astfel că decizia centralului nu a fost verificată.

ADVERTISEMENT

Însă, pe reluări se vede că decizia a fost una cel puțin controversată. Arbitrul ar fi putut la fel de bine să dicteze fault în atac la duelul dintre cei doi, decizie care pare mai aproape de realitate.

Bowen a transformat penalty-ul şi scorul a devenit 1-1 din minutul 68. În urma ciocnirii, atât Cornet, cât şi Târnovanu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au stat minute bune. Jucătorul lui West Ham nu a mai putut continua.

ADVERTISEMENT

FCSB a căzut după golul egalizator! Tavi Popescu a gafat la golul doi

Pentru FCSB a fost punctul de cotitură. Pentru că doar cinci minute mai târziu, West Ham a mai încasat un gol, Emerson Palmieri reuşind să profite de o gafă uriaşă a lui Tavi Popescu, atacantul roş-albaştrilor trimiţând eronat spre propria poartă balonul.

Benoît Bastien nu este la prima ispravă de acest gen cu echipele româneşti. Francezul a mai inventat un penalty în meciul decisiv pentru calificarea în primăvara europeană dintre Young Boys şi CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Bastien a îngropat şi CFR Cluj în urmă cu doi ani cu o decizie greşită!

Se întâmpla în sezonul 2020-2021, în ultima etapă a grupelor Europa League. În minutul 90 al meciului de la Berna, CFR Cluj conducea cu 1-0 şi era calificată în 16-imile competiţiei.

Numai că, arbitrul a arătat punctul cu var după o ieşire a lui Cristian Bălgrădean. Portarul a fost eliminat după o presupusă lovire a adversarului.

ADVERTISEMENT

Reluările au arătat că nu a fost nimic neregulamentar şi Young Boys a avut ocazia să egaleze din lovitura de pedeapsă. De care au profitat, la fel ca şi West Ham în acest caz.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,65 este cota pentru „1 solist” la FCSB – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT