Sporturi

Benoit Paire, amendat cu 16.500 de dolari după ce a rupt trei rachete în timpul meciului din turul întâi al Citi Open

02.08.2018 | 14:57
Benoit Paire amendat cu 16500 de dolari dupa ce a rupt trei rachete in timpul meciului din turul intai al Citi Open

Benoit Paire, amendat cu 16.500 de dolari după ce a rupt trei rachete. Francezul Paire a fost aspru pedepsit după ce a rupt trei rachete în meciul din turul inaugural la Washington.

Benoit Paire, pedepsit dur după ce a rupt trei rachete. Tenismenul francez Benoit Paire, care a rupt trei rachete în timpul meciului disputat, marţi, cu cipriotul Marcos Baghdatis, în turul I al turneului de la Washington, a fost amendat cu 16.500 de dolari.

Francezul în vârstă de 29 de ani a pierdut întâlnirea din turul întâi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2. În penultimul game al meciului, francezul a căzut pe teren la punctul de 2-5 şi, nervos, a dat de patru ori cu racheta de pământ. El s-a ridicat şi, în drum spre scaunul de odihnă, a aruncat racheta ruptă pe teren, apoi a distrus altă rachetă în timpul pauzei şi de asemenea a aruncat-o pe suprafaţa de joc.

Benoit Paire, amendat cu 16.500 de dolari după ce a rupt trei rachete

Baghdatis a încercat să-l calmeze în pauză, iar arbitrul de scaun l-a penalizat pe francez cu un punct. Decizia arbitrului l-a înfuriat şi mai tare pe Paire, care mai avea rachete de distrus, aşa că a rupt-o pe a treia dând cu ea de pământ după ce a pierdut meciul, înainte de a părăsi terenul în huiduielile publicului.

Benoit Paire, amendat cu 16.500 de dolari după ce a rupt trei rachete în timpul meciului din turul întâi al Citi Open

Atenţia celor din jur nu l-a ajutat deloc pe francez, iar când a revenit pe teren, a luat şi rachetele rupte cu el, pe care le-a aruncat în mijlocul terenului pentru ca un copil de mingi să le ridice. Fără să dureze prea mult, Baghdatis şi-a dus la bun sfârşit campania de câştigare a meciului. Francezul şi-a mai aruncat o dată racheta pe teren în drumul său spre adversar. La fileu, Paire i-a strând mâna lui Baghdatis şi s-au îmbrăţişat în mod politicos. Potrivit dailymail.co.uk, rachetele distruse sunt Babolat Pure Aero şi costă peste 200 de euro bucata.

Marius Copil, super succes la Washington. Alte rezultate

Marius Copil s-a calificat în optimi la Washington şi şi-a asigurat deja o urcare de patru locuri în ierarhia ATP, până pe 89. Dar lucrurile ar putea fi şi mai bune pentru jucătorul român, în cazul în care continuă seria de victorii în capitala SUA. Un eventual succes la Washington, turneu din categoria ATP 500, ar însemna pentru Copil o ascensiune fulminantă, între primii 50 de jucători ai lumii. La turneul de la Washington, Alexander Zverev este cel mai bine cotat jucător înscris. De asemenea, John Isner şi David Goffin sunt şi ei printre favoriţi. Totuşi, cel mai sonor nume pe care organizatorii l-au primit pe tabloul principal este Andy Murray. Pe listă se adaugă şi Stan Wawrinka, elveţianul fiind însă învins în primul tur. Ambii jucători revin după accidentări din cauza cărora au lipsit multe luni din circuit.

Şi o jucătoare din România se descurcă excelent la Washington, pe tabloul feminin. Ana Bogdan a reuşit să o învingă pe Ekaterina Makarova, jucătoare care la startul competiţiei era pe locul 30 WTA. Mai mult aceasta era chiar deţinătoarea trofeului din Capitala SUA. În turul următor, Ana Bogdan joacă joi dimineaţă împotriva unei alte rusoaice, Svetlana Kuzneţova. Şi, pentru a completa tabloul unei săptămâni bune pentru tenisul românesc, Mihaela Buzărnescu merge şi ea mai departe la San Jose, după victoria cu Sachia Vickery.

Tags: