Fotbal international

Benzema a vorbit despre rolul său la Real Madrid. „În cuplul de atac cu Cristiano și Bale, eu eram piesa care făcea să funcționeze mecanismul”

05.09.2019 | 18:15
Benzema a vorbit despre rolul sau la Real Madrid In cuplul de atac cu Cristiano si Bale eu eram piesa care facea sa functioneze mecanismul

Karim Benzema a vorbit despre rolul pe care l-a avut la Real Madrid în celebrul cuplu de atac „BBC”, împreună cu Gareth Bale și Cristiano Ronaldo. Atacantul francez a împlinit 10 ani de când a ajuns în echipa „galacticilor” și și-a amintit de cele mai frumoase momente petrecute pe „Santiago Bernabeu”. Atacantul a spus că el era piesa care făcea mecanismul să funcționeze, iar Bale și  Cristiano erau pasatorii perfecți.

Benzema a povestit cele mai bune momente pe care le-a trăit la Real Madrid

Într-un interviu acordat presei din Spania, Karim Benzema a vorbit despre cele mai frumoase momente trăite la Real Madrid: „Ai o rachetă (n.r. Gareth Bale) și ai un golgheter (n.r. Cristiano Ronaldo), acolo interveneam eu. Eram piesa care făcea tot mecanismul să funcționeze la putere maximă. Eu îi ajutam să marcheze, dar mai ales cream spații multe în teren pentru a le ușura treaba”.

„Pentru mine, Cristiano este cel mai bun marcator, indiferent dacă juca pe partea stângă sau în altă parte. Mereu încercam să-l ajut să marcheze mult mai ușor”, a mai spus Benzema.

  • 31 de ani a împlinit Karim Benzema pe 19 decembrie
Benzema într-un meci cu Villareal. Sursă foto: hepta.ro
Benzema într-un meci cu Villarreal. Sursă foto: hepta.ro

Finalele Champions League, cele mai importante momente din cariera sa

Karim Benzema a mai vorbit și despre ce au însemnat toate finalele Champions League pe care le-a câștigat cu Real Madrid: „Pentru mine, finala Champions League este ca o finală de Cupă Mondială. Mă bucur că am marcat în finala cu Liverpool din 2018, aveam nevoie de acel gol și îmi voi aduce aminte mereu de el. a fost un vis pe care îl aveam din copilărie”.

„Cel mai frumos moment trăit de mine în Champions League a fost în 2017, când am eliminat Atletico Madrid în semifinală. În astfel de momente te simți fotbalist, când joci cu un adversar dificil precum Atletico și marchezi în deplasare”, a încheiat atacantul francez.

  • 4 trofee Champions League a cucerit Karim Benzema cu Real Madrid în 2014, 2016, 2017 și 2018
  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, conform transfermarkt.com