Sport

Benzema, gol anulat după aproape 5 minute de analiză VAR! Spaniolii recunosc: decizie corectă!

Statistica oficială spune că Real Madrid nu a tras vreun șut pe poartă în prima repriză a finalei Ligii Campionilor, pentru că reușita lui Benzema, din finalul primei părți, a fost anulată, pentru ofsaid, de VAR.
29.05.2022 | 00:02
Benzema gol anulat dupa aproape 5 minute de analiza VAR Spaniolii recunosc decizie corecta
Poziția lui Karim Benzema înainte de a trimite mingea în poartă este ”în afara jocului”.
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, Karim Benzema este cel către care se îndreaptă speranțele fanilor lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor. Iar super-golgeterul madrilenilor a ”inventat” din nou o fază din nimic. În finalul unei reprize în care madrilenii nu au șutat la poartă, francezul l-a învins pe Allison. Însă după minute lungi de analiză, video-arbitrajul a decis: ofsaid.

”Decizie corectă”, spune Iturralde González, fost arbitru internațional, analistul AS

Fază simplă creată de cei de la Real Madrid. Alaba, ajuns în zona centrală, a trimis o pasă lungă, peste apărarea lui Liverpool. Karim Benzema a preluat, dar, a pierdut controlul.

ADVERTISEMENT

Allison nu reușește să prindă, mingea ajunge într-un clinci în care sunt implicați Valverde, Fabinho și Konate. Sare la Benzema, care reușește să-l culce pe Allison și să înscrie.

Tușierul arată ofsaid. Iar centralul Turpin așteaptă confirmarea de la cei însărcinați cu video-arbitrajul. Mai exact, Jerome Brisard și asistenții săi Willy Delajod, Massimiliano Irrati și Filippo Meli. După trei minute și 22 de secunde de vizionare a filmării, aceștia nu au răsturnat decizia de pe teren.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost anulată pentru că, așa cum se vede în imagine, între Benzema și linia de poartă era un singur jucător advers. Astfel că jucătorul era în poziție de ofsaid. În plus, s-a considerat că Fabinho nu a avut o intervenție deliberată. Ceea ce înseamnă că nu se poate considera pasă de la adversar.

De altfel, și analiștii spanioli spun același lucru. ”Turpin a considerat că este că este o deviere. Ceea ce înseamnă că nu este vorba de o reactivare a jucătorului care se află în ofsaid.

ADVERTISEMENT

Dacă arbitrul considera că a fost o pasă, atunci ar fi fost golul lui Benzema. Arbitrul a procedat corect și să nu merargă la monitor, pentru că asistentul semnalase deja ofsaidul”, a precizat Iturralde González, fost arbitru internațional, analistul AS.