Video

VIDEO / Benzema pe făraş, cine va fi noul vîrf la Real Madrid?

 ...
10.10.2013 | 14:57
VIDEO  Benzema pe faras cine va fi noul virf la Real Madrid
ADVERTISEMENT

 

Real Madrid va alege noul om de gol între polonezul Robert Lewandowski de la Borussia Dortmund, Radamel Falcao de la AS Monaco şi Kun Aguero de la Manchester City. Contraperformanţele francezului Karim Benzema au exasperat pe toată lumea, iar răbdarea principalului său apărător, antrenorul Carlo Ancelotti a ajuns la capăt. În aceste condiţii devine clar că Real Madrid va trece urgent la cumpărarea unui atacant capabil să marcheze minim 15-20 de goluri. Iar preşedintele Florentino Perez este omul care trebuie să aleagă din cele trei nume pe care singur şi le-a trecut pe listă, sub diferite specte.

1. VARIANTA IEFTINĂ

Polonezul Robert Lewandowski de la Borussia Dortmund intră în iarnă în ultimel şase luni de contract. Bayern are cu el doar un acord verbal şi nimic scris pentru că omul care a frînat desfăşurarea tratativelor după tipicul binecunoscutei organizări germane este antrenorul Pep Guardiola. Niciodată lui Pep nu i-au plăcut în vestiar jucătorii cu tupeu, capabili să răspundă şi să nu execute indicaţiile. A avut un notoriu conflict cu suedezul Zlatan Ibrahimovici pe cînd era la Barcelona şi nici cu David Villa nu a adus-o prea bine, dar nici ei cu el, pentru că erau frecvent ţinuţi pe bancă. Lewandowski e un atacant excelent, un buldozer, dar nu are obiceiul să tacă, să fie supus şi asta nu place unui tip gen Guardiola, care nu e capabil să să lupte cu asemenea temperamente. Din această cauză este posibil ca Bayern să nu meargă la capăt cu acordul verbal sub formă scrisă. Totodată mai contează două aspecte de loc de neglijat, în favoarea Borussiei, care ştie că nu are nici o şansă să-şi păstreze golgeterul. Dacă îl ia în iarnă Dortmund poate spera la măcar zece milioane de euro din tranzacţie, faţă de nimic la vară de la Bayern. Şi clubului german i-ar surîde mult mai mult să îşi dea jucătorul într-un alt campionat, decît să întărească excesiv pe marele rival, unde deja a ajuns de la Borussia un alt star, Mario Gotze.

ADVERTISEMENT

Lewandowski2

Lewandowski e binecunoscut pe Bernabeu, după ce a marcat toate cele patru goluri ale manşei tur a semifinalei Ligii Campionilor din ediţia precedentă în poarta madrilenilor pe stadionul din Dortmund, unde Borussia s-a impus cu 4-1.

2. VARIANTA SCUMPĂ

Se numeşte Radamel Falcao, omul pentru care AS Monaco a plătit în vară 60 de milioane de euro cu tot cu comisioane. La Monte Carlo îi este foarte bine, dar nu se ştie pentru cît timp, pentru că obligativitatea cluburilor din Ligue 1 de a se supune in corpore regulilor financiare ale statului francez în privinţa taxelor şi impozitelor poate însemna începutul sfîrşitului pentru clubul din Principat, construit de un miliardar rus tocmai pe baza marilor avantaje economice din acest mic stat în privinţa impozitelor. Falcao a fost inteligent şi a inserat în contractul cu AS Monaco o clauză eliberatorie la aceeaşi sumă la care a fost achiziţionat de la Atletico, o clauză în alb, care scrie clar că în cazul în care Real Madrid va veni cu o ofertă şi va achita suma respectivă să fie lăsat să plece imediat la Real.

ADVERTISEMENT

falcao

3.PREFERATUL LUI PEREZ

Este vîrful lui Manchester City, argentinianul Kun Aguero, ginerele lui Diego Maradona. Jucătorul a fost mereu o slăbiciune a lui Perez, care însă nu l-a putut aduce la Real pe cînd Aguero evolua în vecini, la Atletico, întrucît rivala din capitala Spaniei a anunţat că nu va vinde pe Bernabeu nici un jucător, indiferent cît de mare va fi oferta făcută de Florentino. Şi Atletico a procedat cum a anunţat, acceptînd să-l vîndă pe Aguero la Manchester City pentru 45 de milioane euro. Lui Perez îi place cel mai mult şi îl vede ca fiind partenerul ideal pentru Cristiano Ronaldo în repartul ofensiv. Este însă cel mai greu de adus, pentru că atît şefii lui City, cît şi antrenorul Manuele Pellegrini au declarat că nu intenţioenază să se despartă de jucătorul sud-american.

VEZI VIDEO: