Sport

Benzema a aflat sentința în cazul ”Sex-tape Valbuena”. Ce a decis tribunalul

La mai bine de șase ani de la debutul afacerii sex-tape, Karim Benzema a aflat în această dimineață verdictul judecătorilor. Decizia tribunalului: un an de închisoare cu suspendare și 75.000 de euro.
24.11.2021 | 11:38
Benzema a aflat sentinta in cazul Sextape Valbuena Ce a decis tribunalul
ADVERTISEMENT

Mai bine de șase ani a durat procesul ”Sex-tape Valbuena” care-l viza pe Karim Benzema. Unul care i-a afectat și cariera atacantului lui Real Madrid la echipa națională.

Astăzi dimineață, în absența jucătorului, prezent la Tiraspol, pentru meciul cu Sheriff, din Liga Campionilor, tribunalul a dat verdictul. Instanța penală de la Versailles l-a găsit pe atacantul lui Real Madrid vinovat de complicitate la infracțiunea de tentativă de șantaj și l-a condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro. Din fericire pentru el, dincolo de suma de bani pe care o va plăti, nu va avea noi probleme în carieră.

ADVERTISEMENT

Benzema și cazul Sex-tape Valbuena

Povestea cazului în care este implicat Benzema a început în 2015. Valbuena și-a încredințat smartphone-ul lui Axel Angot, un apropiat al fotbaliștilor din Marseille, pentru a-i transfera datele pe un nou dispozitiv. Angot a descoperit filmări cu caracter sexual implicit în care apărea jucătorul și a decis să-l șantajeze că le va face publice.

După telefoanele de avertizare, din iunie 2015, Valbuena a apelat la poliție. Care a decis să investigheze cazul cu ajutorul unui agent sub acoperire cu numele de cod Luka.

ADVERTISEMENT

Între timp, Angot apelase și la ajutoare pentru a ajunge la Valbuena. Între care și unul dintre prietenii din copilărie ai lui Benzema, Karim Zenati. Iar acesta l-a contactat pe Karim, transformându-l în mesager.

Iar în octombrie 2015, când cei doi se aflau în cantonamentul naționalei de la Clairefontaine, Benzema i-a transmis colegului de națională că îi poate prezenta o ”persoană de încredere care să-l ajute”.

ADVERTISEMENT

”Fii atent, aceștia sunt criminali foarte, foarte grei”, i-ar fi spus Benzema lui Valbuena. Jucătorul a spus mai târziu că a fost doar o încercare de a-l avertiza pe Mathieu. Însă există și o înregistrare interceptată de poliție în care Karim îi spune lui Zenati „Nu ne ia în serios”.

Procurorii spun că folosirea cuvântului „noi” demonstrează că Benzema s-a văzut ca parte a schemei de șantaj, în timp ce Valbuena a spus ulterior că conversația l-a lăsat cu senzația că „e luat de prost”.

ADVERTISEMENT

Ce risca jucătorul lui Real Madrid

Cazul a dus la excluderea ambilor jucători din lotul naționalei. Ambii au ratat atât prezența la Euro 2016, în care Franța a jucat finala, cât și Cupa Mondială din 2018, câștigată de francezi. În ceea ce privește implicațiile penale, pedeapsa maximă în Franța pentru complicitate la tentativă de șantaj este de cinci ani de închisoare și o amendă de 70.000 de euro.

Benzema și-a bazat apărarea pe faptul că polițistul sub acoperire „Luka” a folosit metode necinstite pentru a-l implica în această poveste. Și a afirmat că excluderea din națională a fost un act ”rasist”.

Naționala nu este pusă în pericol

Judecătorii nu au gândit însă la fel. ”Karim Benzema s-a implicat personal, cu insistență, în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească omul de încredere ”, a explicat instanța în verdictul de astăzi. În care au fost găsiți vinovați și ceilalți patru inculpați, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass și Karim Zenati.

Din fericire pentru jucător, amenda este singura consecință. În ceea ce privește convocarea la națională, lucrurile sunt clare. Și-n lunile din urmă, în care s-au derulat audierile, forul francez, prin intermediul președintelui Noël Le Graët, a decis să nu-i interzică prezența în echipă. Probabil că nu o va face nici în continuare.

Și Lucas Hernandez este în aceeași situație

Benzema nu este singurul internațional francez cu un astfel de caz. Lucas Hernandez a primit o pedeapsă de un an cu suspendare și o amendă de 96.000 de euro pentru că a încălcat un ordin de restricție.

Povestea cazului său este extrem de complicată. În 2017, Hernandez și Amelia Llorente, care-i era iubită la acea vreme, au fost condamnați pentru violență domestică. Ambii au primit o pedeapsă de 31 de zile de muncă în folosul comunității și un ordin de restricție valabil timp de șase luni.

Însă, înainte de expirarea ordinului, după patru luni, Hernandez și Llorente au fost prinși împreună pe aeroportul din Madrid. Se împăcaseră între timp și tocmai ce se întorceau din SUA, unde-și oficiaseră căsătoria. De altfel, mariajul continuă, iar cei doi au un fiu.

În justiția spaniolă însă, ordinul de restricție rămâne valabil chiar dacă părțile se împacă. Și aceasta pentru a preveni ca victimele violenței domestice să fie forțate la o presupusă reconciliere. Astfel că s-a declanșat procesul.

Al cărui verdict, până la urmă, nu-i afectează viața sportivă. Și, în absența unei recidive în următorii patru ani, nu va însemna închisoare. Ci doar cu 96.000 de euro mai puțin în cont. Cuantumul amenzii.

 

ADVERTISEMENT