News

Benzina și motorina, plafonare de preț la 6,5 lei. Măsura ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată

Benzina și motorina ar putea avea parte de o plafonare de preț la 6,5 lei. Măsura s-ar aplica pentru o perioadă de timp determinată și este solicitată de partidul lui George Simion
18.06.2022 | 12:07
Benzina si motorina plafonare de pret la 65 lei Masura ar urma sa se aplice pentru o perioada de timp determinata
Benzina și motorina ar putea fi plafonate la 6,5 lei. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor a propus plafonarea prețului la benzină și motorină la 6,5 lei! Partidul lui George Simion anunță că va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA-ului la combustibili, de la 19 la 1%.

Cum ar putea fi plafonat prețul la benzină și motorină

De remarcat însă că această reducere se va aplica doar pentru un preț de vânzare la pompă de sub 6,5 lei. Mai mult decât atât, măsura ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată.

ADVERTISEMENT

S-ar întâmpla lucrul acesta pentru ca nivelul prețurilor la nivel european să scadă în limite rezonabile, informează AUR, într-un comunicat de presă.

„Este o măsură similară cu cea care a fost luată în domeniul construcțiilor. Estimăm că menținerea unei valori scăzute a TVA-ului va face din companiile românești din sectorul transportului auto de mărfuri un competitor redutabil la nivel european, fapt care va genera o infuzie de capital în România și o reducere a deficitului de balanță comercială.

ADVERTISEMENT

Avem multe măsuri bune și nu ne vom lăsa până când nu vom reuși implementarea lor”, a declarat Adrian Axinia, vicepreședinte AUR.

În același timp și Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere a sărit la gâtul ministrului Energiei, Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

„S-a angajat să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi așa-numită a decarbonizării până la 30 iunie. În această lege ar urma să se prevadă că se vor închide, definitiv și ireversibil, toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și carierele de cărbune.

În condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și de energie pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina, noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio motivație, alta decât că vrem să mărim dependența României de furnizori externi de energie. Noi eram independenți până când să înceapă toată nebunia cu închiderea de mine, închiderea de capacități de producție și liberalizarea iresponsabilă a pieței de energie”, a subliniat Târziu.

Ca ultim punct prezentat de Alianța pentru Unirea Românilor, aceștia au transmis că se opun măsurilor de creștere a taxelor și impozitelor în contextul în care, oricât de mulți bani ar fi aduși la bugetul de stat, „coaliția toxică PSD-PNL-UDMR nu îi va direcționa către investiții”.

ADVERTISEMENT