News

Benzinăriile din Beiuş care au vândut combustibil cu 11 lei pe litru, închise de ANAF pentru o lună

Benzinăriile din Beiuș care au vândut combustibil cu 11 lei pe litru au fost închise de ANAF pentru o lună. Ce spune patronul despre măsura inspectorilor antifraudă
30.03.2022 | 13:18
Benzinariile din Beius care au vandut combustibil cu 11 lei pe litru inchise de ANAF pentru o luna
ADVERTISEMENT

La trei săptămâni de la isteria creată de benzinăriile din Beiuș care au vândut combustibil cu 11 lei pe litru, inspectorii ANAF au dispus închiderea acestora timp de 30 de zile. Măsura sistării temporare a activității este complementară amenzilor de sute de mii de lei deja primite de patronul firmei.

Benzinăriile din Beiuş care au vândut combustibil cu 11 lei pe litru, închise de ANAF pentru o lună

Patronul benzinăriilor din Beiuș, acuzat că a declanșat isteria scumpirii combustibilului, a vorbit despre faptul că ANAF a decis închiderea benzinăriilor sale timp de 30 de zile. Măsura a fost dispusă la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

“Nici nu am citit procesul verbal, nu-mi mănânc nervii. Ideea este că voi plăti o amendă de 10.000 lei pentru fiecare staţie şi, ca măsură complementară, s-a dispus suspedarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile.

Pe acest răstimp, toţi angajaţii de la staţii şi şoferii care fac aprovizionarea, adică 35 de oameni, vor merge în concediu fără salariu”, a declarat Daniel Degău, susţinând că nu va contesta sancţiunea, scrie eBihoreanul.

ADVERTISEMENT

Decizia inspectorilor antifraudă nu va afecta doar firma şi pe cei 35 de angajaţi, care vor rămâne fără venituri, ci va genera o problemă şi pentru locuitorii din municipiul Beiuş, deoarece va rămâne deschisă o singură benzinărie în oraş, cea a Petrom, următoarele staţii de combustibil fiind la o distanţă de 10 kilometri, în Sudrigiu.

Ce s-a întâmplat în data de 9 martie 2022

Benzinăriile din Beiuș au stârnit o adevărată psihoză în rândul şoferilor din toată ţara, în data de 9 martie, după ce au vândut benzină şi motorină la un preţ record de 11 lei pe litru.

ADVERTISEMENT

Staţiile de combustibil deţinute în parteneriat cu MOL România, care au declanșat toată această isterie, s-au ales apoi cu amenzi de sute de mii de lei și, ulterior, cu sistarea temporară a activității.

Patronul firmei, exasperat de controalele ANPC-ANAF, a explicat pentru FANATIK ce s-a întâmplat exact. Acesta spune că a achiziționat benzină și motorină de la MOL cu 8,60 de lei și i s-a pus în vedere că din următoarea zi, prețul va ajunge la 11 lei.

ADVERTISEMENT

După declanșarea scandalului, MOL România a introdus un discount mare, care le-a permis în continuare benzinăriilor din rețeaua proprie și celor partenere să vândă la prețuri comparabile cu cele de pe piață și chiar mai mici. Conform afaceristului, stațiile-partener MOL nu au voie să achiziționeze carburant de la alți furnizori de pe piață.

ADVERTISEMENT
Tags: