News

Berea și sucul ar putea rămâne fără acid din cauza pandemiei de coronavirus. Care este explicația

20.04.2020 | 09:13
Berea si sucul ar putea ramane fara acid din cauza pandemiei de coronavirus Care este explicatia
Berea și sucul ar putea rămâne fără acid din cauza pandemiei de coronavirus. Care este explicația. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Berea și sucul ar putea rămâne fără acid din cauza efectelor grave ale pandemiei de coronavirus la nivel mondial. Anunțul are la bază diminuarea proviziilor de dioxid de carbon.

Berea și sucul ar putea rămâne fără acid din cauza pandemiei de coronavirus. Care este explicația

Bere fără acid, iată o formulare de coșmar pentru mulți iubitori ai acestei băuturi alcoolice extrem de populară pe întreaga planetă. Deși e greu de crezut, pandemia de coronavirus poate afecta și structura acestei băuturi.

ADVERTISEMENT

De unde vine alerta acestei știri de coșmar? Ei bine, analiștii spun că pandemia de Covid-19 a făcut ca cererea de benzină la pompe să scadă cu peste 30%. Dioxidul de carbon folosit pentru băuturile carbogazoase, bere, suc, etc, era obţinut în urma procesării etanolului în benzină, anunță FoxBusiness.

Tocmai această lipsă de cerere pentru etanol a provocat o creștere a preţului pentru dioxidul de carbon, astfel că producătorii de băutări sunt puși într-o situație fără prea multe ieșiri.

ADVERTISEMENT

În acest moment, un număr de 34 din totalul de 45 de întreprinderi care procesează etanolul în Statele Unite şi vând dioxid de carbon au fost obligate să îşi întrerupă sau să îşi reducă producţia, pe fondul scăderii cererii după izbucnirea epidemiei.

Producătorii de bere din SUA, apel la conducătorii statului

Marii producători de bere spun deja că preţul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%.

În startul acestei luni, reprezentanții producătorilor de dioxid de carbon au adresat o scrisoare vicepreședintelui american, Mike Pence, arătând că producţia a scăzut cu 20% şi că până la jumătatea lunii scăderea ar putea ajunge la 50%.

ADVERTISEMENT

În paralel cu producătorii băuturilor carbogazoase suferă și marile companiile din industria cărnii, dioxidul de carbon fiind necesar şi pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Producătorii de bere și alte băuturi care au la bază dioxidul de carbon caută acum alte surse pentru obținerea acestui ingredient. O parte dintre ei au deja în funcţiune dispozitive cu care îşi captează acidul necesar în procesul de obţinere al băuturii.

ADVERTISEMENT