Fotbal international

Analiza lui Bergodi înainte de FCSB – Lazio! ”Nu au un grup puternic”

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi, care a pregătit-o pe Steaua Bucureşti în 2009, a făcut o analiză a meciului FCSB - Lazio Roma, din 16-imile de finală ale Europa League.
12.12.2017 | 11:10
Analiza lui Bergodi inainte de FCSB  Lazio Nu au un grup puternic
ADVERTISEMENT

Bergodi, care a jucat pentru Lazio în perioada 1989-1996, a fost intervievat de site-ul lalaziosiamonoi.it şi a prezentat formaţia lui Nicolae Dică cu plusuri şi minusuri înaintea dublei manşe care va avea loc la mijlocul lunii februarie.

”Primul detaliu care trebuie luat în calcul e că Lazio va juca în campionat în acea perioadă, în timp ce Steaua va veni din pauza de iarnă. Campionatul se întrerupe, iar în perioada de pauză echipele fac cantonamente scurte, de 10-12 zile. Jucătorii lui Lazio se vor afla în mijlocul campionatului, iar românii vor evolua doar în amicale în perioada de pauză. Vor fi odihniţi, dar nu vor fi în tensiunea specifică unor meciuri importante”, consideră italianul.

ADVERTISEMENT

Bergodi l-a lăudat pe Budescu

Cristiano Bergodi i-a avertizat pe italieni că FCSB se bazează pe individualităţi: ”Echipa joacă într-un sistem 4-2-3-1 şi nu are un colectiv puternic. Se bazează pe individualităţi. A transferat mai mulţi jucători interesanţi, tineri, de la Viitorul, dar acum e pe locul 2, în spatele celor de la CFR Cluj”.

Italianul l-a lăudat pe Budescu şi a vorbit despre atacanţii de la FCSB: ”Steaua are individualităţi bune, precum Constantin Budescu. Când el e pe teren se vede că e genial cu mingea la picior. E un <trequartista> pur şi joacă mereu în spatele atacantului. Gnohere este un marcator adevărat, cu 13 goluri. Este un jucător puternic, i se zice <Bizonul>, dar nu are experienţa lui Alibec, care trebuia să fie atacantul titular, dar s-a accidentat”.

ADVERTISEMENT

Italianul a vorbit despre problemele pe care le are FCSB în apărare

”Echipa are câteva dificultăţi în apărare. De exemplu, Gabriel Enache joacă pe postul de fundaş dreapta, deşi el este mijlocaş, şi are dificultăţi pe faza defensivă. Un alt jucător din apărare este Mihai Bălaşa, care a evoluat la Crotone. Steliştii au probleme atunci când întâlnesc fotbalişti rapizi, care joacă între linii. Ei trăiesc din sclipirile unor jucători şi din acţiunile unu contra unu. La mijloc au fotbalişti care opresc adversarii, dar care nu construiesc foarte mult”, a precizat Bergodi.

El a spus că Lazio este cunoscută în România datorită lui Ştefan Radu: ”Meciul se va juca pe Arena Naţională, care se va umple la ora meciului, având în vedere cât de important va fi meciul, dar jucătorii lui Lazio sigur nu vor fi intimadaţi. În România, Lazio este cunoscută datorită lui Ştefan Radu”.

ADVERTISEMENT

Bergodi consideră că FCSB nu a mai avut noroc la tragerea la sorţi: ”Lazio are o şansă importantă de calificare. Steaua are noroc la trageri, dar nu şi de data aceasta. Acum a dat peste una dintre cele mai puternice echipe din Italia şi îi va fi greu”.

FCSB o va înfrunta pe Lazio în 16-imile de finală ale Europa League. Partida din prima manşă va avea loc la 15 februarie, pe Arena Naţională, iar returul o săptămână mai târziu pe Stadio Olimpico din Roma.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, în vârstă de 53 de ani, a antrenat în România formaţiile FC Naţional, CFR Cluj, Rapid Bucureşti (de două ori), Politehnica Iaşi, Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş

ADVERTISEMENT