Sport

Bergodi, noul antrenor al CFR-ului? Becali a elucidat misterul

26.07.2018 | 13:37
Bergodi noul antrenor al CFRului Becali a elucidat misterul
Bergodi, noul antrenor al CFR-ului! Este anunţul făcut de Gigi Becali

Bergodi, noul antrenor al CFR-ului! Cel puțin așa a anunțat Gigi Becali. Finanțatorul roș albaștrilor spune că șefii echipei campioane știu deja cine este înlocuitorul lui Edi Iordănescu pe banca tehnică, dar că încă se mai negociază cu acesta. Mai mult de atât, Becali a închis și variantele Conceicao sau Pițurcă în Gruia. Deși portughezul a și ajuns la Cluj Napoca și așteaptă în mod oficial demiterea actualului antrenor, lusitanul nu e în pole position pentru a ocupa funcția de tehnician. Şeful FCSB-ului nu crede nici în venirea fostului selecţioner Piţurcă, chiar dacă acesta este dorit de tabăra Mureşan – Zamfir, una din ce în ce mai puternică în ultimele ore la CFR. Conform lui Gigi Becali noul antrenor al campioanei vine din Italia şi a mai avut legături cu fotbalul românesc.

Bergodi o să fie antrenorul CFR-ului. Asta ştiu eu. Am mai multe informaţii de la rivali decât aveţi voi, a precizat Gigi Becali într-o intervenţie la ProX. Ponturi Bune

Până să ajungă Bergodi în Ardeal, şefii CFR-ului trebuie să rezolve mai întâi de toate o problemă importantă. Dacă vor să-l aducă pe italian sunt nevoiţi să îi plătească o clauză de demitere uriaşă pentru fotbalul românesc lui Edi Iordănescu. Nu mai puţin de 600 de mii de euro trebuie să încaseze fiul fostului selecţioner al României, în condiţiile în care unele surse confirmă că suma a mai crescut cu o sută de mii de euro pentru că acesta a apucat să debuteze în Champions League.

Bergodi, noul antrenor al CFR-ului?

Cristiano Bergode n-ar fi la prima aventură în Liga 1 Betano. Italianul a ajuns prima oară în România în 2005 când a antrenat-o pe FC Naţional preţ de un sezon. A urmat chiar CFR Cluj, formaţie alături de care a terminat sezonul pe loc de Cupa UEFA. La finele stagiunii însă, Bergodi a trecut în Giuleşti unde a şi reuşit câştige primul trofeu major. A luat Supercupa cu Rapid după o finală în care echipa lui s-a impus în urma loviturilor de departajare cu Dinamo. A fost dat afară până la urmă şi de la Rapid şi doi ani mai târziu s-a înţeles cu Poli Iaşi, formaţie de la care a plecat pentru a semna cu Steaua. Italianul n-a rezistat însă prea mult nici în Ghencea şi a intrat în conflict cu patronul Gigi Becali pentru că nu a acceptat implicarea acestuia în alcătuirea echipei. Culmea este că imediat după ce a bătut palma cu Bergodi, Gigi Becali s-a lăudat că îi va da acestuia mână liberă în alcătuirea formaţiei.

“Nu mă mai întrebaţi cine va fi titular şi în cine am încredere. Anul ăsta va fi altceva. Am discutat cu multă lume şi mi-a zis că am dat lovitura cu Bergodi. Mi-a zis Virgil, care a fost în Austria, că a făcut o pregătire senzaţională, deci el decide echipa, el decide tot”, declara Gigi Becali în 2009

ASA Târgu Mureş şi Rapid sunt formaţiile pe care le-a mai antrenat în Liga 1 Bergodi, dar ambele experienţe s-au terminat destul de repede. Acum, liber de contract, italianul ar putea ajunge la CFR Cluj după ce ultima oară s-a aflat pe banca celor de la Modena. Sassuolo, Pescara şi Brescia sunt celelelalte formaţii din Italia de care s-a mai ocupat Cristiano Bergodi.

5 formaţii din Liga 1 Betano a mai antrenat Cristiano Bergodi