Fotbal intern

Cristiano Bergodi se va putea baza în finalul sezonului pe un jucător care nu a mai evoluat din 2019. Exclusiv

05.07.2020 | 10:28
Cristiano Bergodi se va putea baza in finalul sezonului pe un jucator care nu a mai evoluat din 2019 Exclusiv
ADVERTISEMENT

Au mai rămas doar patru meciuri din actualul sezon al Ligii 1, iar fiecare antrenor își face strategia pentru a putea ocupa cel mai bun loc la final.

Universitatea Craiova a trecut cu bine de un moment foarte important în lupta pentru titlu. Trupa lui Cristiano Bergodi a câștigat pe terenul formației Gaz Metan Mediaș, scor 2-1, după ce învinsese și la Cluj, 3-2.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al lotului, italianul stă foarte bine. Chiar dacă a folosit aceeași formulă meci de meci, Bergodi nu are mari probleme în ceea ce privește refacerea jucătorilor. Doar Bălașa a simțit dureri la spate și nu a evoluat cu Mediaș. Tehnicianul Științei se va putea baza însă în finalul sezonului și pe un jucător care nu a mai evoluat din anul 2019.

Bergodi s-ar putea baza în final de sezon pe Vasile Constantin, fotbalist care nu a mai jucat din 2019.

Văzut ca o mare speranţă a Craiovei, Vasile Constantin, puştiul care a impresionat în debutul campionatului, s-a accidentat la începutul lui septembrie, având o ruptură de ligament încrucișat.  Cotat la 200.000 de euro, mijlocașul de 22 ani a început antrenamentele ușoare în februarie.

Constantin a marcat golul victoriei din meciul cu Academica Clinceni, din tur, în urma unei super execuţii. Debutul perfect l-a adus în prim-plan. Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi TV l-au desemnat pe Vasile Constantin drept omul meciul din victoria cu Academica Clinceni. „Idolii mei au fost domnul Ilie Balaci și domnul Gică Craioveanu”, spunea Constantin după primul gol marcat în tricoul Universităţii.

De asemenea, mijlocaşul mai are o reuşită în înfrângerea, scor 1-2, în faţa Sibiului. Jucătorul Universități este văzut ca un produs de mare viitor. A fost promovat de Corneliu Papură la începutul sezonului, după ce a fost ignorat de Devis Mangia, deși toate vocile spuneau că „Vali”, așa cum i se spune fotbalistului, este unul dintre cei mai buni jucători din pepiniera Științei.

„Tânărul mijlocaș al Universității Craiova a reînceput astăzi antrenamentele ușoare în dreptunghiul verde la cinci luni după accidentare. Constantin suferise o ruptură de ligament încrucișat în luna octombrie a anului trecut.

Vasile Constantin a efectuat ședința de pregătire de astăzi alături de fiziokinetoterapeutul Cătălin Tudor, urmând ca mijlocașul să intre curând în programul normal de pregătire al alb-albaștrilor. Evaluat la 200.000 de euro conform website-ului de specialitate transfermarkt.com, el a evoluat până în acest moment în 7 partide din toate competițiile (4 în Liga I și 3 în UEFA Europa League), reușind să marcheze două goluri pentru Știința”, scria site-ul oficial al Universității Craiova pe 18 februarie 2020.

Conform informațiilor FANATIK, Constantin va putea fi apt pentru ultimele jocuri ale Craiovei din acest sezon. Ușor, ușor, mijlocașul se integrează cu echipa în antrenamentele colective, iar Cristiano Bergodi ar putea avea un nou jucător eligibil pentru regula U21 pentru finalul acestui sezon. În mod regulat, tehnicianul italian îi folosește pe Valentin Mihăilă și Ștefan Vlădoiu.

Lupta la titlu rămâne deschisă. Sorin Cârțu: „Ne bazăm pe noi”

Universitatea Craiova a urcat pe primul după victoria cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-1. Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a declarat însă că lupta nu este încheiată: „Fotbalul are atâtea necunoscute! Dacă vrem ce facem ceva, să ne ajutăm noi pe noi, să ne bazăm pe noi, că nimeni nu ne-a ajutat pe noi niciodată când am făcut ceva.”

Despre meciul cu Mediaș, „Sorinaccio” a declarat: „Au dat și ei, și noi gol cu ajutorul adversarilor. A fost carambol cu străini, au fost patru devieri. Una peste alta, meritam să câștigăm! Era păcat să facem meci nul, că le-am fost superiori una peste alta. A fost 1-0 pentru Gaz și am revenit. Și asta e o bilă albă pentru fundași. Poate să fie și apăsarea de un posibil titlu.”

Etapa viitoare, Știința va da piept cu FCSB, formație ca a remizat cu Botoșani, 1-1, și păstrează doar șanse matematice pentru clasarea pe locul secund în prima ligă, Partida va avea loc duminică, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1.97 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

Tags: