Stiri sportive

Gemenii dezastrului! Copos şi Berlusconi, destine paralele

Deşi la prima vedere este greu de crezut că există o asemănare între Rapid Bucureşti şi AC Milan, la o privire mai atentă găsim una izbitoare: oamenii care au patronat şi condus cluburile...
19.03.2014 | 00:03
Gemenii dezastrului Copos si Berlusconi destine paralele

Deşi la prima vedere este greu de crezut că există o asemănare între Rapid Bucureşti şi AC Milan, la o privire mai atentă găsim una izbitoare: oamenii care au patronat şi condus cluburile ani buni, magnaţii George Copos şi Silvio Berlusconi, au foarte multe lucuri în comun.

Suporterii îi acuză că au distrus echipele

Lista asemănărilor dintre cei doi conducători începe în primul rînd de la echipele pe care le-au condus. Atît suporterii lui AC Milan cît şi ai Rapidului consideră că situaţia dezastroasă în care se află e cauzată în primul rînd de cei doi patroni legendari. Formaţia giuleşteană a ajuns în Liga 2, iar George Copos a vîndut clubul într-un moment în care deja lucrurile mergeau rău. Deşi este la puşcărie, fanii Rapidului tot nu l-au uitat pe cel considerat vinovat pentru ce se întîmplă. În drumul acestora spre Clinceni, unde giuleştenii au disputat un meci din Liga 2 pe 12 martie, s-au oprit în dreptul penitenciarului Rahova şi au cîntat la porţile puşcăriei. De partea cealaltă, Silvio Berlusconi nu a mai investit bani în AC Milan şi în clipa de faţă ocupă locul 10, la 12 puncte de retrogradare şi la 40 de ocupanta primului loc în Serie A, Juventus. Mai mult, el a scos de curînd echipa la vînzare!

 

Italianul a fost prim-ministru, românul “doar” vice-premier

Pînă la problemele cu legea, George Copos a fost pentru o scurtă perioadă de timp vice-premier, în anul 2006, însă a demisionat după mai puţin de un an. Cu toate acestea, fostul finanţator al trupei din Giuleşti a fost implicat în politică, însă din umbră.

Silvio Berlusconi a avut o carieră mult mai înfloritoare în politica italiană, fiind prim-ministru timp de 9 ani, cea mai lungă perioadă de domnie din Italia după cel de-al doilea război mondial. De asemenea, preşedintele lui AC Milan a fost în Camera Deputaţilor timp de 19 ani, iar din 2013 a devenit membru al Senatului.

Copos e la puşcărie, Berlusconi face muncă în folosul comunităţii

Pe lîngă politică, cei doi mai au ceva în comun, de data aceasta în sensul negativ: amîndoi au primit condamnări pentru fradă. Dosarul în care a fost implicat George Copos a ajuns la final săptămîna trecută, fostul finanţator al Rapidului fiind condamnat la 3 ani şi 8 luni cu executare pentru “Dosarul Transferurilor”. De asemenea, mai este implicat în două dosare, Loteria 1 şi Loteria 2, din urma cărora mai poate primi cîţiva ani de puşcărie.

Silvio Berlusconi a primit o pedeapsă aproximativ egală, de 4 ani cu executare pentru fraudă fiscală, însă din cauza vîrstei inainte, de 76 de ani, nu a ajuns deloc la închisoare. Conform presei din Italia, Berlusconi va face muncă în folosul comunităţii. De asemenea, fostul premier italian mai este judecat şi într-un dosar care se referă la achiziţionarea şi vînzarea de drepturi de a difuza filme şi seriale de televiziune americane din partea societăţii Mediaset, fondată de Silvio Berlusconi în 1978.

Silvio Berlusconi a mai fost judecat într-un alt dosar, cunoscut sub numele de “Rubygate”, pentru abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale contra cost cu o prostituată, marocanca Karima El-Mahroug, numita “Ruby”, minoră la vremea respectivă.

 

Aşchia nu sare departe de trunchi! Averile, controlate de fiice!

Odată cu arestarea lui George Copos, toate afacerile familiei au fost preluate de fata acestuia, Alexandra. Deşi a anunţat că va încerca să le ţină la un nivel cel puţin egal cu cel de pînă acum, la nici 10 zilei după arestarea omului de afaceri, majoritatea punctelor de lucru ale patiseriile patronate de Copos şi-au anunţat închiderea. Mai mult, lanţul este într-un proces de reorganizare, conform ziare.com.

De partea cealaltă, fata lui Berlusoni, Barbara, se ocupă de afaceri mult mai importante, precum gruparea AC Milan. Venirea fetei la echipă nu a fost privită cu ochi buni de presa din Italia, însă aceasta a demonstrat prin vorbe că poate pune piciorul în prag şi poate decide viitorul unei formaţii importante. Cu toate acestea, rezultatele  din ultima perioadă arată că momentan nu a reuşit să revoluţioneze echipa.

Au uitat de soţiile elegante pentru tinere amante!

La capitolul cuceriri, italianul conduce clar meciul cu George Copos. Berlusconi s-a aflat pe prima pagină a ziarelor foarte mult timp prin scandalurile sale legate de petreceri cu prostituate. Cel mai mare a fost legat de petrecerile “Bunga Bunga” în care femeile plătite erau costumate în călugăriţe. Conform Gazzetta dello Sport, tot de la o astfel de petrecere a pornit şi scandalul cu frumoasa Karima El-Mahroug, care s-a transformat ulterior în proces, deoarece tînăra era minoră. Conform presei din Italia, una dintre amantele lui Berlusconi ar fi fost o româncă, Ioana Vişan.

karima-el-mahroug-foto-600x450

Nici George Copos nu a stat departe de scandal din acest punct de vedere, cei de la Ciao anunţînd în septembrie 2012 că fostul finanţator al Rapidului are o amantă, în vîrstă de 33 de ani. Mai mult, tot jurnaliştii de la Ciao spuneau că Elena, amanta lui Copos, aşteaptă un copil.

13-amanta_344ef95537

9 ani a fost Silvio Berlusconi prim-ministru al Italiei

5 ani a fost George Copos în Senat