Fotbal international

Berlusconi e din nou patron de club. Vrea performanță cu o echipă din Serie C

28.09.2018 | 15:47
Berlusconi e din nou patron de club Vrea performanta cu o echipa din Serie C

La mai puțin de 18 luni după ce a vândut clubul AC Milan, Fininvest, companie deținută de familia Berlusconi, a anunțat că a achiziționat în totalitate clubul SS Monza 1912, care activează în prezent în Serie C. Afacerea în urma căreia fostul premier italian Silvio Berlusconi e din nou patron de club a costat între 2,5 și 3 milioane de euro.

În vârstă de 81 de ani, Silvio Berlusconi a avut 3 mandate de prim-ministru în Italia și a vândut clubul AC Milan unui consorțiu de firme chinezești pentru 800 de milioane de dolari în aprilie 2017, după 31 de ani de patronat în care Milanul a câștigat 29 de trofee. În cele din urmă, din cauza managementului slab, Milan a ajuns pe mâna americanilor de la Elliott Management în această vară, după ce patronii chinezi nu au reușit să își plătească datoriile acumulate.

Silvio Berlusconi e patron de club în Serie C. A preluat SS Monza 1912

“Fininvest a încheiat astăzi achiziţionarea a 100% din acţiunile clubului SS Monza 1912 de la familia Colombo”, se arată într-un comunicat emis de firma deținută de familia Berlusconi. Fostul vicepreședinte al Milanului a fost numit în funcția de administrator delegat al clubului, în timp ce Nicola Colombo, omul de afaceri de la care a fost cumpărată echipa, va deține funcția de președinte.

Noii proprietari plănuiesc să ducă echipa din Serie C în prima ligă a fotbalului italian, Berlusconi fiind nerăbdător să vadă un meci între actuala sa echipă, Monza, și fostul club, AC Milan. Societa Sportiva Monza 1912 își desfășoară activitatea în imediata apropiere a orașului Milano și nu a reușit până acum să joace în Serie A. Clubul a dat faliment în anul 2015 și a fost nevoit să repornească din Serie D. Doi ani mai târziu, Monza a promovat în Serie C. În prezent, echipa ocupă prima poziție în clasamentul grupei B din Serie C după 3 etape, cu maximum de puncte.