Sport

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au debutat cu dreptul în turneul olimpic. Cum arată traseul spre medalie

Echipa mixtă de tenis de masă a României, formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, începe, sâmbătă dimineața, cursa pentru o medaliei olimpică.
24.07.2021 | 11:48
Bernadette Szocs si Ovidiu Ionescu au debutat cu dreptul in turneul olimpic Cum arata traseul spre medalie
ADVERTISEMENT
24-07-2021
08:48

Victorii românești la debutul în proba de tenis de masă

Perechea formată din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din concursul de tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Szocs şi Ionescu au trecut în optimi de cuplul slovac Lubomir Pistej/Barbora Balazova, scor 4-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9). În sferturi, cei doi vor întâlni perechea chineză Xu Xin/Liu Shiwen, partida fiind programată duminică, 26 iulie.

Ovidiu Ionescu s-a calificat și în turul doi al probei de simplu masculin, după ce a trecut în runda inaugurală de australianul Xin Yan, scor 4-1 (11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6). În turul doi, Ionescu va evolua, duminică, împotriva brazilianului Gustavo Tsuboi.

Sorții nu le-au hărăzit un drum ușor spre o medalie olimpică lui Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs. Cei doi sportivi vor evolua sâmbătă dimineața, în optimi.

Abia dacă vor trece de primul tur, românii au de greu. În următoarea rundă vor înfrunta, cel mai probabil, perechea cotată cu prima șansă la câștigarea medaliei de aur.

ADVERTISEMENT

Proba de dublu mixt, cea mai scurtă cale spre medalie

În proba de tenis de masă dublu mixt participă doar 16 perechi, ceea ce face ca drumul spre o medalie olimpică să fie cel mai scurt.

Dacă înaintea tragerii la sorți Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs se numărau printre favoriți, misiunea lor este acum mult mai grea.

ADVERTISEMENT

În primul tur românii vor înfrunta perechea slovacă formată din Barbora Blazova și Lubomir Pistej, de la ora 5:15 (ora României). Dacă vor trece de adversarii din primul, în sferturile de finală lucrurile se complică rău de tot.

Conform tragerii la soți, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs vor întâlni, foarte probabil, perechea chineză Xu Xin/Liu Shiwen, principala favorită a competiției de dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Favoriții numărul 1 vor avea, însă, o misiune dificilă încă din primul tur, acolo unde au dat peste perechea Wang Zhen / Zhang Mo, care reprezintă Canada.

Ovidiu Ionescu intră primul în concurs

Indiferent de rezultatul înregistrat în meciul de la dublu mixt, Ovidiu Ionescu are o zi de foc, sâmbătă, la Jocurile Olimpice. Sportivul va evolua în proba de simplu.

ADVERTISEMENT

A intra în competiție în a doua sesiune a zilei, când îl va întâlni pe reprezentantul Australiei, Xin Chris Yan. Meciul va avea loc de la ora 09:45.

Patru sportivi reprzintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în întrecerile de tenis de masă. Ovidiu Ionescu, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro.

”Tricolorii” vor participa în probele de simplu, atât la masculin, cât și șa feminin, în proba pe echipe la feminin și în proba de dublu mixt.

ADVERTISEMENT