Sport

Campionatul European de tenis de masă. Bernadette Szocs a luat aurul după o finală cu Samara și Dragoman. Adina Diaconu, medaliată cu bronz

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu duc mai departe momentul bun al sportului românesc, reușind să obţină medalia de argint în proba de dublu mixt de la Campionatele Europene de tenis de masă.
17.08.2022 | 19:13
Campionatul European de tenis de masa Bernadette Szocs a luat aurul dupa o finala cu Samara si Dragoman Adina Diaconu medaliata cu bronz
Echipa Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (România/Austria) a câştigat proba de dublu feminin din cadrul Campionatului European individual de seniori la tenis de masă, competiţie care se desfăşoară la Munchen. Sursă foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă
ADVERTISEMENT
18-08-2022
18:04

Bernadette Szocs, campioană europeană la dublu feminin

Echipa Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (România/Austria) a câştigat proba de dublu feminin din cadrul Campionatului European individual de seniori la tenis de masă, competiţie care se desfăşoară la Munchen.

Cele două au învins în finală perechea Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, scor 3-0 (18-16, 11-6, 11-9). ”Sunt foarte fericită pentru că am fost dezamăgită după ce am pierdut finala de dublu mixt. Sunt fericită că am câştigat şi că am făcut istorie”, a declarat Szocs după finală.

România are şi o medalie de bronz la dublu feminin, obţinută de Adina Diaconu, în pereche cu Maria Xiao din Spania.

18-08-2022
12:05

Trei românce joacă finala de dublu feminin

Perechea Elizabeta Samara/Andreea Dragoman s-a calificat în finala probei de dublu feminin de la Campionatele Europene de tenis de masă individuale de la Munchen. Astfel, România va avea cu siguranţă o medalie de aur la CE.

Samara şi Dragoman au trecut în semifinale de luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, scor  3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6). În finală, perechea din România va evolua contra echipei Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria), care a învins, scor 3-0 (11-2, 11-7, 11-6), formația Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania).

Astfel, România va avea sigur o medalie de aur, precum şi una de argint şi una de bronz (Adina Diaconu). Finala va avea loc tot joi, de la ora 20:00.

17-08-2022
16:14

România face legea la Europenele de tenis de masă

Delegația de tenis de masă a României înregistrează rezultate fantastice la Campionatele Europene de la Munchen, nu mai puțin de patru sportive din țara noastră fiind în semifinalele probei de dublu feminin.

Bernadette Szocs şi austriaca Sofia Polcanova au trecut în sferturile de finală de cuplul portughez Fu Yu/Jieni Shao, scor 3-0 (11-8, 11-6, 11-9). Adversare în semifinale le vor fi Adina Mihaela Diaconu și Maria Xiao din Spania, care au învins perechea germană Sabine Winter/Nina Mittelham, scor 3-1 (11-9, 11-13, 11-8, 11-7). Astfel, România este sigură de prezența unei sportive în finală.

Cuplul format din Elizabeta Samara și Andreea Dragoman au trecut în sferturi de perechea Hana Matelova/Barbora Balazova (Cehia/Slovacia), scor 3-0 (12-10, 11-7, 11-4) și va juca în penultimul act cu Lian Ni Xia și Sarah De Nutte din Luxemburg.

Semifinalele se vor disputa joi, 18 august, cu începere de la ora 14:15, iar marea finală este programată de la ora 20:00. Toate cele patru românce și-au asigurat medalia de bronz.

În proba de simplu feminin, nu mai puțin de patru jucătoare din România s-au calificat în 16-imile de finală. Programul sportivelor noastre este următorul:

  • Bernadette Szocs – Georgina Pota (Ungaria)
  • Irina Ciobanu – Sabine Winter (Germania)
  • Elizabeta Samara – Dora Madarasz (Ungaria)
  • Andreea Dragoman – Linda Bergstrom (Suedia)

La simplu masculin avem doi sportivi în 32-imile de finală:

  • Rareș Șipoș – Tomislav Pucar (Croația)
  • Ovidiu Ionescu – Yaroslav Zhmudenko (Ucraina)
15-08-2022
17:55

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, argint în proba de dublu mixt la CE!

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au obţinut medalia de argint în proba de dublu mixt. Tricolorii au pierdut ultimul act cu 1-3 în faţa cuplului francez Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan. 

Iubitorii sportului din România au avut parte în ultima perioadă de rezultate extraordinare în mai multe discipline. Sportivii noștri au obținut medalii mondiale și europene, au fost bătute recorduri mondiale, iar fotbalul a dat semne de revenire pe plan european.

Finală la dublu mixt pentru Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu

După ce David Popovici a făcut senzație încă din prima cursă la Roma, Simona Halep a triumfat la Toronto, iar delegația de canotaj s-a întors acasă cu o mulțime de medalii de la Europene, acum a venit rândul tenisului de masă.

ADVERTISEMENT

Perechea formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a reușit un parcurs minunat în proba de dublu mixt de la Campionatele Europene de tenis de masă și s-a calificat în finala competiției.

Cei doi români au oferit un meci absolut halucinant în semifinalele competiției. Conduși cu 2-0 la seturi de cuplul austriac Robert Gardos/Sofia Polcanova, Szocs și Ionescu au avut o revenire de senzație și s-au impus cu 3-2 (5-11, 7-11, 11-9, 11-7, 11-6).

ADVERTISEMENT

În marea finală, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu vor întâlni perechea franceză Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan. Meciul pentru medalia de aur va avea loc în această seară, de la ora 20:20.

Szocs și Ionescu, parcurs impresionant

”Îi mulţumesc lui Berni, care a jucat foarte bine şi pentru susţinere spectatorilor şi echipei, pentru că ne-au ajutat să câştigăm meciul. Eu şi Berni ne înţelegem foarte bine şi e important pentru o pereche de dublu.

ADVERTISEMENT

Până la finală vorbim despre tactică şi ne bucurăm puţin pentru victoria din semifinală”, a declarat Ovidiu Ionescu, după meciul din semifinale împotriva austriecilor.

Anterior, cei doi români au trecut în primul tur de ucrainenii Anton Limonov și Solomiya Brateyko, în optimi de luxemburghezii Luka Mladenovic și Lian Ni Xia și în sferturi de polonezii Samuel Kulczycki și Katarzyna Wegrzyn. Toate partidele au fost câștigate cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Această performanță vine la o lună după ce sportivii români au cucerit nu mai puțin de zece medalii la Campionatele Europene de Juniori la tenis de masă. Tineri noștri jucători au câștigat șase medalii de aur, una de argint și trei de bronz.

ADVERTISEMENT