Sport

Panică la Australian Open! Un jucător a vrut să abandoneze partida: „Sigur am COVID”. Video

Momente de groază la Australian Open după ce Bernard Tomic a vrut să se retragă din turneu în timpul meciului, acuzând simptome asemănătoare COVID-19.
11.01.2022 | 11:50
Panica la Australian Open Un jucator a vrut sa abandoneze partida Sigur am COVID Video
ADVERTISEMENT

Tenismenul în vârstă de 29 de ani a pierdut în calificări în fața lui Roman Safiullin (24 de ani, 146 ATP), însă în setul doi a șocat asistența.

Tomic s-a așezat pe scaun și nu a vrut să se mai ridice, în timp ce i-a transmis arbitrului că este foarte posibil să fie infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Bernard Tomic, momente de groază la Australian Open

Bernard Tomic (numărul 257 ATP) a dezvăluit că a ieșit negativ la COVID la testele rapide, însă nu a efectuat niciun test PCR.

În setul al doilea, la scorul de 2-1 pentru Roman Safiullin, australianul i-a șocat pe toți cei prezenți și-a izbucnit: „Am COVID fără dubiu”. Tomic nu s-a oprit aici și a continuat și mai convingător: „Sigur am COVID-19, sunt convins că în două zile o să ies pozitiv, te asigur. Te scot la cină dacă nu o sa fiu pozitiv, altfel îmi faci tu cinste”.

ADVERTISEMENT

Bernard Tomic a explicat că jucătorii pot intra pe teren chiar dacă nu au efectuat un test PCR: „Organizatorii îi lasă pe jucători să intre pe teren pe baza testelor rapide făcute în hotel, fii serios. Nu s-a organizat nicio testare PCR într-un cadru oficial”, i-a transmis acesta arbitrului Aline Da Rocha Nocinto, citat de ABC.

Chiar dacă a avut simptome,  Tomic a continuat partida și a pierdut în 58 de minute în fața rusului Safiullin. Mulți iubitori ai tenisului au ridicat apoi întrebarea de ce meciul s-a mai desfășurat dacă jucătorul a acuzat simptome.

ADVERTISEMENT

Care este starea lui Bernand Tomic: „Am vorbit cu doctorii și mi-au spus să mă izolez”

Starea lui Bernard Tomic nu s-a ameliorat nici la câteva ore după finalul meciului, iar jucătorul a postat un mesaj pe Instagram în care a explicat că starea lui nu este deloc una bună:

„Mă simt foarte rău, acum sunt înapoi în camera de hotel. Am vorbit cu doctorii și mi-au spus să mă izolez. Nu au putut să mă trateze, pentru a evita contactul. 

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, voi juca mai bine data viitoare. Sunt dezamăgit, pentru că voiam să îmi fac australienii mândri și să joc bine acasă”.

Ce se întâmplă dacă un jucător este depistat pozitiv cu COVID în timpul turneului de la Australian Open

În cazul în care un jucător sau o jucătoare este testat pozitiv la COVID-19, sportivul are obligația să se izoleze timp de șapte zile.

În ciuda problemelor cu noua tulpină africană, primul turneu de Grand Slam al anului se va desfășura la capacitate maximă din punct de vedere al spectatorilor.

Cu toate acestea, în cazul în care situația se va modifica, se ia în calcul ca meciurile să se desfășoare fără spectatori și sportivii ar putea intra în carantină cinci zile la fel ca anul trecut.

Meciurile de pe tabloul principal de la Australian Open 2022 debutează pe data de 17 ianuarie. Turneul de Mare Șlem se încheie pe data de 30 ianuarie.

ADVERTISEMENT