Sporturi

Bernard Tomic, scandal uriaş cu Lleyton Hewitt: “Oricum nimeni nu-l mai place! O mulţime de probleme”

14.01.2019 | 21:50
Bernard Tomic scandal urias cu Lleyton Hewitt Oricum nimeni nul mai place O multime de probleme

Bernard Tomic l-a făcut praf Lleyton Hewitt într-o conferinţă de presă la Melbourne. Bernard Tomic, locul 88 ATP, a fost eliminat în turul inaugural la primul turneu de Grand Slam al sezonului, Australian Open 2019, de către croatul Marin Cilic, scor 2-6, 4-6, 6-7. Rebelul jucător de tenis din Australia, în vârstă de 26 de ani, a surprins pe toată lumea la conferinţa de presă de după meci, atunci când i-a adus acuze grave căpitanului de Cupa Davis a Australiei, Lleyton Hewitt, în vârstă de 37 de ani. Tomic îl acuză pe acesta că îşi exercită puterea funcţiei din tenisul australian în scopuri personale.

Mai exact, Tomic este deranjat de faptul că Lleyton Hewitt, jucător retras acum 3 ani și căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei, favorizează anumiți jucători tineri care nu au rezultate, precum Alexei Popyrin, Marc Polmans sau Alex Bolt, iar pe cei mai experimentaţi nu îi ia în seamă. Cei trei jucători tineri din Australia nu au reuşit până acum să confirme, spre deosebire de Thanasi Kokkinakis de pildă, care a reuşit să-l învingă chair pe Roger Federer în circuit.

Lleyton Hewitt a fost acuzat grav de către Bernard Tomic

“Nimeni nu-l mai place! Am avut o mulțime de probleme cu el, cu care nici alți jucători nu sunt de acord. Știm cu toții cine sunt acei jucători, mă refer la mine, la Thanasi Kokkinakis, la Nick Kyrgios. Hewitt ura tenisul din Australia, e ciudat, acum a început să-l iubească. Ce se întâmplă aici? Toți acești tineri jucători primesc wild-card la diverse turnee grație unui sistem ciudat. Toți sunt sub aripa lui Lleyton, sub managementul lui, ceea ce reprezintă un conflict de interese. Am jucat Cupa Davis de la 15 ani, cred că e unic în istoria Australiei. Ce a făcut Lleyton în tenis vorbește de la sine, e un adevărat campion, dar ceea ce face acum este complet greșit!”, a spus Tomic în conferința de presă de după meciul pierdut, potrivit The Guardian.