Sport

Bernardo Silva, egalul lui Messi și Lewandowski! Recordul portughezului cu „dubla” din semifinala Manchester City – Real Madrid

Bernardo Silva este pe picior de egalitate cu Lionel Messi și Robert Lewandowski. Ce record a stabilit portughezul cu cele două goluri marcate în Manchester City - Real Madrid.
17.05.2023 | 23:11
Bernardo Silva egalul lui Messi si Lewandowski Recordul portughezului cu dubla din semifinala Manchester City  Real Madrid
Bernardo Silva, la egalitate cu Messi și Lewandowski după „dubla” din Manchester City - Real Madrid.
ADVERTISEMENT

Manchester City a avut o primă repriză excelentă pe Etihad Stadium în returul semifinalei din Liga Campionilor împotriva lui Real Madrid. Bernardo Silva a fost eroul „Cetățenilor”, după ce a marcat o „dublă” în doar 45 de minute în poarta fenomenalului Thibaut Courtois.

Bernardo Silva, egalul lui Messi și Lewandowski. Ce record a stabilit portughezul

Manchester City a atacat în valuri poarta lui Real Madrid în prima repriză și a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri. Singurul aspect care a micșorat proporțiile scorului a fost prestația fabuloasă a lui Thibaut Courtois care l-a blocat chiar și pe Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Totuși, Bernardo Silva a deblocat tabela în minutul 23. Atacantul portughez a interceptat excelent o pasă de la Kevin De Bruyne și l-a învins cu un șut din interiorul careului pe Thibaut Courtois. Un sfert de oră mai târziu, Bernardo Silva l-a bătut din nou pe portarul belgian.

Mingea a ajuns cu ceva noroc la internaționalul portughez care a scuturat din nou plasa porții lui Thibaut Courtois. Cu cele două goluri din semifinala cu Real Madrid, Bernardo Silva a devenit doar al treilea fotbalist din istoria Ligii Campionilor care a marcat cel puțin două goluri într-o semifinală.

ADVERTISEMENT

Această bornă a mai fost atinsă doar de Lionel Messi, în 2011 și Robert Lewandowski, în 2013. Un alt record i-a aparținut lui Jack Grealish. În actuala stagiune din Liga Campionilor, fotbalistul britanic a fost autorul a 35 ocazii de gol create într-un singur sezon, cele mai multe înregistrate de un jucător englez din sezonul 2003-2004 încoace.

Thibaut Courtois, „îngerul” lui Real Madrid în prima repriză a returului cu Manchester City

Manchester City a dominat categoric prima repriză a meciului retur cu Real Madrid din semifinalele Ligii Campionilor. „Galacticii” au avut un singur șut spre poarta lui Ederson și au încheiat prima repriză cu o posesie de doar 29%.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, echipa lui Pep Guardiola a șutat de 13 ori spre poarta goalkeeperului belgian în primele 45 de minute, iar cinci dintre execuții au prins spațiul porții. În primul sfert de oră al partidei, Real Madrid a reușit să paseze de doar 13 ori.

Thibaut Courtois a izbutit să-l blocheze și pe omul-record Erling Haaland. Jack Grealish a centrat foarte bine în careu, iar atacantul norvegian a reluat spre poartă cu o lovitură de cap. Portarul belgian a respins spectaculos după un reflex incredibil.

ADVERTISEMENT

În marea finală așteaptă deja Inter. Formația antrenată de Simone Inzaghi nu a avut emoții în „dubla” cu rivala din oraș AC Milan. După meciul câștigat cu 2-0 în tur, „nerazzurrii” s-au impus și la retur, scor 1-0 și s-au calificat pentru prima oară după 13 ani în ultimul act al Champions League.

ADVERTISEMENT