Fotbal international

Bernardo Silva, golul carierei la meciul 100 pentru Manchester City! „Mi-e imposibil să-l scot din primul 11”

24.04.2019 | 23:41
Bernardo Silva golul carierei la meciul 100 pentru Manchester City Mie imposibil sal scot din primul 11
ADVERTISEMENT

Portughezul Bernardo Silva (24 ani) a disputat în Manchester United – Manchester City meciul cu numărul 100 de când s-a transferat la gruparea de pe Etihad. 

Bernardo Silva, golul carierei la meciul 100 pentru Manchester City

Mijlocașul a marcat poate cel mai important gol din cariera sa de până acum, deschizând scorul în minutul 54. Reușita sa a ajutat-o pe City să revină pe primul loc în Premier League și să devină favorită la câștigarea titlului. Silva este unul dintre jucătorii preferați ai lui Guardiola, care spunea în urmă cu două luni despre portughez că nu are cum să-l scoată din primul 11.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine, să-l scot pe Bernardo Silva din primul 11 e imposibil. Momentan, vorbim despre Bernardo și alți zece jucători. Nu știu ce a făcut în acest sezon. Fiecare meci l-a jucat perfect. Modul în care ia deciziile, cum se luptă, cum citește acțiunile ofensive, dar și pe cele defensive, cum trăiește meciruile… De fiecare dată când ratăm o ocazie, își pune mâinile în cap. Trăiește la maximum fiecare minut” – spunea Guardiola despre Bernardo Silva în luna februarie.

Bernardo Silva are în acest moment o cotă de piață de 80 de milioane de euro, iar presa franceză anunță că PSG este dispusă să achite în schimbul său o sumă încă și mai mare pentru a-l transfera în vară. Produs al clubului Benfica, Silva a fost cumpărat în 2015 de Monaco cu 16 milioane de euro. City l-a luat în vara lui 2017 cu 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, mijlocașul a reușit să înscrie 13 goluri, oferind totodată alte 12 assist-uri. Este om de bază și la prima reprezentativă a Portugaliei, pentru care a strâns deja 35 de selecții. Nu a făcut parte însă din lotul Portugaliei care câștiga EURO 2016.