Beşiktaş, exclusă din Cupa Turciei! A refuzat să joace returul cu Fener

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
05/05/2018, 15:05
Beşiktaş, exclusă din Cupa Turciei! A refuzat să joace returul cu Fener
Incidente Fenerbahce - Beşiktaş. Antrenorul Senol Guneş rănit

Federaţia turcă a anunţat verdictul pentru Beşiktaş, după refuzul de a relua din minutul 57 returul semifinalei Cupei Turciei cu Fenerbahce_: excludere din competiţie pentru viitoarea ediţie. Plus anularea oricăror drepturi băneşti rezultate din ediţia în curs.

O decizie doar la prima vedere în raport cu gestul conducerii vulturilor negri de a continua meciul întrerupt din cauza violenţelor pe 19 aprilie, disputat pe stadionul lui Fenerbahce, Sukru Saracoglu. Atunci, antrenorul lui Beşiktaş, Şenol Guneş,  chiar a suferit o rană la cap după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună şi a ajuns la spital.

Beşiktaş, exclusă din Cupa Turciei! Ciudata măsură luată de federali

S-au produs altercaţii şi un oficial al lui Fenerbahce l-a bătut tare pe un omolog de la Beşiktaş. Normal, partida ar fi trebuit omologată cu 3-0 pentru Beşiktaş, dar nu s-a întâmplat aşa şi în semn de protest faţă de decizia Federaţiei cei de la Beşiktaş au refuzat să continue partida întreruptă.

În Grecia, pentru lucruri mult mai puţin grave, la meciul PAOK Salonic – Olympiakos Pireu, când antrenorul oaspeţilor a făcut mult teatru după ce asupra lui s-a aruncat o rolă de hârtie, echipa lui Răzvan Lucescu a pierdut meciul cu 3-0 la masa verde, istoria repetîându-se şi la derbyul cu AEK, după intrarea pe teren a patronului lui AEK înarmat. Şi aşa Lucescu Junior a pierdut un titlu pe care îl merita cu prisosinţă. În Turcia probabil că, judecând după deciziile federaţiei, nu s-ar fi luat nici o măsură şi meciul s-ar fi rejucat.

Închide ×