Infografic: Totul despre penalty-urile din Liga 1 Betano

Betano

În primele 20 etape s-au acordat 38 penalty-uri, o medie de aproape două pe etapă


Betano.com – sponsorul oficial al Ligii 1 Betano – vă prezintă cele mai interesante statistici în ceea ce priveşte loviturile de pedeapsă.

CFR e campioana penalty-urilor. Sepsi, ultima în top

CFR stă cel mai bine în clasamentul penalty-urilor: a primit 7, le-a transformat pe toate, iar împotriva clujenilor a fost dictată o singură lovitură de la 11 metri. FCSB a primit tot 7, dar roş-albaştrii au transformat doar 5 dintre ele. 5 goluri din penalty au şi dinamoviştii, din tot atâtea primite. Golgheterii de la punctul cu var vin de la CFR şi Dinamo: Culio a marcat de 6 ori iar Paul Anton de 4.

”Câinii” se remarcă şi la penalty-uri împotriva lor, cu 6, la fel ca Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe a primit 5 goluri, cele mai multe, şi nu a beneficiat de niciun penalty în primele 20 etape! Ultimele 3 clasate nu au niciun gol din 11 metri. Dacă Sepsi şi Gaz Metan nu au primit niciunul, Juventus a avut două, ratându-le pe ambele. Clubul din Colentina e lider în ambele clasamente ale penalty-urilor ratate: împotriva lor au fost irosite două.

CFR Cluj – ACS Poli Timişoara, sâmbătă de la ora 20:00 în Liga 1 Betano. Pariază pe penalty-uri la categoria SPECIALE

Penedo îi sperie pe executanţi

Jaime Penedo e cel mai bun din Liga 1 când vine vorba de penalty-uri. Portarul lui Dinamo e singurul care a apărat două, iar în alte două situaţii a ghicit colţul. Alţi patru portari şi-au salvat echipa la loviturile de pedeapsă: Niţă (FCSB), Fejer (Sepsi), Greab (Gaz Metan) şi Drăghia (Juventus). Drăghia este singurul ghinionist care a apărat un penalty doar pentru ca executantul să reia imediat în poartă mingea respinsă. S-a întâmplat în etapa 19, în meciul cu Concordia.

Pe lângă cele 6 apăratate de portari a mai fost doar o ratare. Gustavo e singurul executant care nu a nimerit spaţiul porţii, împotriva celor de la Juventus. Reiese că din 38 penalty-uri, 31 au fost transformate şi 37 au fost pe poartă!

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074