Sporturi

Bianca Andreescu a câştigat primul turneu WTA din carieră! Revenire de senzaţie în finală! Video

27.01.2019 | 23:40
Bianca Andreescu a castigat primul turneu WTA din cariera Revenire de senzatie in finala Video

Bianca Andreescu a câştigat primul turneu WTA din carieră şi are un start de an de excepţie. Jucătoarea de tenis din Canada, cu origini române, s-a impus la Oracle Challenger Series – Newport Beach, turneu WTA din seria 125k. Victoria vine la doar câteva săptămâni distanţă de la prima finală WTA jucată în carieră.

Duminică seară, Bianca Andreescu a învins-o în finală pe Jessica Pegula (Statele Unite ale Americii), scor 0-6, 6-4, 6-2. Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit să treacă peste startul slab de meci, când şi-a pierdut serviciul de trei ori în primul set. Până în finală, sportiva de 18 ani le-a eliminat pe Katie Volynets (SUA), scor 6-2, 7-6(7), Marie Bouzkova (Cehia), scor 6-1, 6-2, Eugenie Bouchard (Canada), scor 6-2, 6-0, şi pe Tatjana Maria (Germania), scor 5-7, 7-5, 7-6(3).

Bianca Andreescu a câştigat primul turneu WTA din carieră. Va intra în TOP 100

Bianca Andreescu a câştigat primul turneu WTA din carieră după victoria de la Newport Beach, iar performanţa i-a adus 160 de puncte şi un cec în valoare de 24.000 de dolari. În urma succesului din această săptămână, jucătoarea de tenis din Canada va urca pe locul 68 în circuit feminin, cu 834 de puncte. În plus, Bianca Andreescu ocupă în acest moment locul şase în cursa pentru Turneul Campioanelor, fiind devansată doar de de Naomi Osaka, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Danielle Collins şi Ashleigh Barty.

OCS Newport Beach

The final point of Bianca Andreescu's incredible comeback victory over Jessica Pegula.Andreescu is your Oracle Challenger Series Newport Beach Women's Singles champ!#RoadtoIndianWells

Gepostet von Oracle Challenger Series am Sonntag, 27. Januar 2019

Anul 2019 este unul de excepţie pentru Bianca Andreescu. Sportiva de 18 a jucat finala la turneul WTA de la Auckland, unde a fost învinsă de Julia Gorges, scor 6-2, 5-7, 1-6. În plus, jucătoarea de tenis de origine română a ajuns până în turul doi de la Australian Open după ce a trecut de cele trei meciuri din calificări. Până la victoria de la Newport Beach, Bianca Andreescu reuşise să câştige doar turnee din circuitul ITF.