Sporturi

Bianca Andreescu a surprins lumea sportului cu victoria de la Indian Wells! ”S-a născut o stea”

18.03.2019 | 09:50
Bianca Andreescu a surprins lumea sportului cu victoria de la Indian Wells Sa nascut o stea
ADVERTISEMENT

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a surprins lumea sportului cu victoria obținută în turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii de peste nouă milioane de dolari. Sportiva în vârstă de 18 ani a învins-o într-o finală dramatică pe nemțoaica Angelique Kerber, scor 6-4, 3-6, 6-4, și a cucerit primul său titlu WTA din carieră.

Bianca Andreescu a surprins lumea sportului cu victoria de la Indian Wells: ”Primul titlu din multe, sunt sigur”

Lumea sportului a salutat pe rețelele de socializare victoria canadiencei Bianca Andreescu la Indian Wells, unul dintre cele mai frumoase mesaje fiind cel al fostului mare tenismen australian Rod Laver: ”S-a născut o stea! Felicitări, Bianca Andreescu, ești o mare luptătoare”. Și fosta mare gimnastă a României, Nadia Comăneci, a felicitat-o pe tânara jucătoare: ”O finală feminină uimitoare la Indian Wells între Angelique Kerber și Bianca Andreescu… Felicitări, Bianca”.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Simonei Halep, australian Darren Cahill, a fost încântat de turneul feminin de la Indian Wells și crede că acest este primul trofeu din multele care vor urma pentru Bianca Andreescu: ”Foarte bine, doamnelor. Ce finală feminină am avut! Ce turneu WTA, de fapt. Felicitări, Bianca. Primul titlu din multe, sunt sigur”. Sportiva cu origini române a fost felicitată și de alte două jucătoare din Canada, Eugenie Bouchard și Carol Zhao.

Bianca Andreescu îmbrățișând trofeul câștigat la Indian Wells
Bianca Andreescu îmbrățișând trofeul câștigat la Indian Wells

”Bianca Andreescu a fost mult prea bună”

Un alt mesaj superb a venit din partea tânărul tenismen canadian Denis Shapovalov: ”Ireal… Bianca Andreescu a fost mult prea bună. Primul trofeu din multele ce vor urma. Felicitări, fată! Haide, Canada!”. Victoria Biancăi a fost salutată pe Twitter și de premierul Canadei, Justin Trudeau: ”De la wild card la campioana Indian Wells – Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări, Bianca!”.

ADVERTISEMENT

După ce a câștigat turneul de la Indian Wells, Bianca Andreescu le-a transmis fanilor un mesaj în limba română care a fost primit cu urale. În urma acestui succes jucătoarea canadiană de origine română a avut o urcare impresionantă în clasamentul WTA, de pe locul 60 pe 24. De altfel, și Simona Halep a profitat de acest parcurs bun al Biancăi și nu a coborât decât pe poziția a treia în ierarhia mondială.