Sporturi

Bianca Andreescu a uimit-o pe Julia Goerges în finala de la Auckland: “Mi-a făcut viaţa grea!”

07.01.2019 | 20:30
Bianca Andreescu a uimit-o pe Julia Goerges în finala de la Auckland

Bianca Andreescu a uimit-o pe Julia Goerges în finala de la Auckland. Bianca Andreescu a avut parte de o săptămână magică în Auckland. Tânăra sportivă din Canada a uimit de-a dreptul lumea tenisului feminin cu al său joc şi prin ales sale rezultate. Ea le-a învins în calificări la turneul din Noua Zeelandă pe Kristina Kucova, locul 259 WTA, Jaimee Fourlis, locul 206 WTA şi pe Laura Siegemund, locul 113 WTA, iar pe tabloul principal a trecut de Timea Babos, locul 59 WTA, Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, Venus Williams, locul 39 WTA şi Su-Wei Hsieh, locul 28 WTA.

Totuşi, în marea finală de duminică, Bianca Andreescu nu a mai obţinut victoria, deşi câştigase primul set cu scorul de 6-2, în final, jucătoarea cu origini româneşti a cedat în faţa Juliei Goerges, scor 2-6, 7-5, 6-1. Finala a durat o oră și 44 de minute. Chiar şi aşa, sportiva din Germania a fost nevoită să jaoce la cel mai înalt nivel al său pentru a întoarce soarta partidei, iar la final, ea a mărturisit că adversara ei “i-a făcut viaţa grea” pe terenul central din Auckland.

Julia Goerges s-a declarat de-a dreptul surprinsă de jocul Biancăi Andreescu

“Nu prea ştiu ce pot spune deoarece Bianca mi-a făcut viaţa grea! A jucat un tenis fabulos, diferit de cel al celorlalte jucătoare din circuit. Sunt convinsă că vom mai auzi multe despre ea în viitorul apropiat”, a declarat Goerges într-o conferinţă de presă. De partea cealaltă, Bianca Andreescu a vorbit şi ea despre finala din Auckland: “Este dezamăgitor, am fost la un singur game să câştig acest meci, aşa că probabil în zilele următoare mă voi gândi doar la asta. Însă nu mă pot plânge, am avut o săptămână grozavă, am învins o grămadă de jucătoare de top şi sunt cu adevărat mândră de mine.”

Parcursul foarte bun de la Auckland a ajutat-o pe Andreescu să facă un salt de 45 de locuri în clasamentul WTA de simplu. Înainte de Auckland, ea era pe locul 154 WTA, iar acum ocupă locul 107 în lume. De asemenea, miza financiară este una satisfăcătoare pentru sportiva din Canada.