Simona Halep

Bianca Andreescu, conferință amplă despre accidentarea din meciul cu Pliskova: “Spatele este ok, genunchiul are nevoie de un control. Voi reveni în 2020”

30.10.2019 | 17:51
Bianca Andreescu conferinta ampla despre accidentarea din meciul cu Pliskova Spatele este ok genunchiul are nevoie de un control Voi reveni in 2020
ADVERTISEMENT

Doar 46 de minute a rezistat pe teren Bianca Andreescu în meciul contra Karolinei Pliskova din grupa violet de la Turneul Campioanelor. Jucătoare din Canada a fost nevoită să se retragă la scorul de 3-6 în favoarea cehoaicei după a a resimțit o accidentare la genunchi. În conferința de presă de după partidă, Bianca a vorbit pe larg despre situația ei medicală, afirmând că un control va elucida cât de gravă e accidentarea.

Bianca Andreescu, conferință amplă despre accidentarea din meciul cu Pliskova: “Spatele este ok, genunchiul are nevoie de un control. Voi reveni în 2020”

Bianca Andreescu s-a declarat extrem de dezamăgită de modul în care, cel mai probabil, a încheiat acest sezon 2019. La conferința de presă de după meciul cu Pliskova, canadianca de origine română a descris momentul accidentării.

ADVERTISEMENT

”Am pășit greșit într-un moment în care m-am întors brusce. Am auzit cum mi-a pocnit genunchiul. S-a deplasat spre interior. Punând presiune pe el, după aceea m-a deranjat. Abia îmi puteam îndoi genunchiul. Dar m-am luptat cu durerea cât am putut.  La un moment dat, un sportiv trebuie să spună ”oprește-te” și să asculte de corpul său Asta am făcut. Da, este dezamăgitor pentru că acesta este ultimul turneul anului, vrei să iei totul. Am jucat la cel mai puternic turneu al anului. Nu este ușor”, a spus Bianca.

Inițial, Bianca a fost auzită spunându-i lui Sylvain Bruneau, în timpul meciului, că meniscul ar fi putut să fie cauza accidentării. La conferință, jucătoarea a spus că așteaptă rezultatul investigațiilor medicale pentru a aflat cauza problemelor de miercuri: ”La început așa am crezut. Dar vom vedea. Joi voi primi rezultatele RMN. Sper să nu fie nimic rău.”

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu, despre sezonul 2019: ”A fost un an incredibil. Voi reveni și mai puternică în 2020”

Întrebată de reporteri despre sezonul pe care cel mai probabil l-a încheiat la Shenzhen, Bianca Andreescu a recunoscut că a fost unul de excepție, în care a făcut istorie pentru Canada. În ceea ce privește durerea la spate cu care s-a confruntat o bună parte din sezon, Bianca spune că aceasta a dispărut.

”Am avut un sezon uimitor. Chiar nu pot să mă plâng. Am făcut istorie în Canada. Am câștigat primul meu Grand Slam. Jocul meu continuă să se îmbunătățească. Trebuie să mă uit la lucrurile pozitive. Sper să mă pot recupera repede după această accidentare. Cine știe dacă mai pot juca în viitorul apropiat. Dacă nu, sper să am un pre-sezon bun și să fiu gata pentru 2020.

ADVERTISEMENT

În meciul trecut chiar am avut probleme cu spatele, dar la final m-a lăsat durerea. Miercuri, după tratamentul din zilele trecute, durerea a dispărut. M-am simțit mult mai bine”, a încheiat Bianca.