Sporturi

Bianca Andreescu, decizie surprinzătoare înainte de Australian Open! Sorana Cîrstea e avantajată

02.02.2021 | 10:41
Bianca Andreescu decizie surprinzatoare inainte de Australian Open Sorana Cirstea e avantajata
ADVERTISEMENT

Jucătoarea canadiană de origină română Bianca Andreescu a luat decizia surprinzătoare de a se retrage de la Grampians Trophy, singurul turneu la care putea participa înainte de Australian Open 2021.

Ea a făcut parte din grupul de jucători care au fost plasaţi într-o carantină strictă, din cauza faptului că au călătorit cu avioane charter în care au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus la sosirea la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Pentru toate aceste sportive s-a luat hotărârea înființării turneului Grampians Trophy, acolo unde Andreescu era principala favorită.

Înainte de Australian Open, Bianca Andreescu a decis să se retragă de la Grampians Trophy

Aflată pe locul 8 WTA, Bianca Andreescu a luat decizia de a se retrage de la Grampians Trophy pentru a se dedica exclusiv antrenamentelor în săptămâna premergătoare turneului de Grand Slam de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

”După ultimele două săptămâni petrecute în carantină, este foarte bine să revin în sfârşit pe teren. După ce am discutat cu echipa mea, am decis să ne concentrăm săptămâna aceasta asupra antrenamentelor pentru Australian Open.

De aceea nu voi participa la Grampians. Multe mulţumiri Tennis Australia şi WTA pentru munca depusă în a ne oferi toate aceste alegeri. Ne vedem cu toţii la Australian Open”, a anunțat jucătoarea în vârstă de 20 de ani într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Retragerea Biancăi Andreescu a bulversat puțin tabloul de concurs de la Grampians Trophy, dar totul este în avantajul Soranei Cîrstea căreia i s-a schimbat adversara și beneficiază acum de un culoar mult mai bun.

În urma tragerii la sorți, Cîrstea, locul 72 WTA, ar fi trebuit să o întâlnească în primul tur pe americanca Alison Riske, locul 26 WTA. După retragerea Biancă Andreescu, sportiva din SUA a devenit cap de serie numărul 9 și i-a fost schimbat locul pe tablou.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Soorana Cîrstea, cea care s-a aflat în conflict cu organizatorii australieni din cauza condițiilor de carantinare, urmează să o întâlnească la debut pe Oksana Kalashnikova din Georgia, locul 63 WTA. Partida este programată să se joace miercuri dimineață, în jurul orei 05:30, pe terenul 5 de la Melbourne.

ADVERTISEMENT