Sporturi

Bianca Andreescu, emoții incredibile după calificarea în finala Indian Wells 2019! ”Tremur toată în momentul de față”

16.03.2019 | 10:10
Bianca Andreescu emotii incredibile dupa calificarea in finala Indian Wells 2019 Tremur toata in momentul de fata

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu a trăit emoții incredibile după succesul în fața Elinei Svitolina și calificarea în finala Indian Wells 2019. Sportiva canadiană de origine română în vârstă de 18 ani este la cea mai bună performanță din carieră. Ea a mai jucat o finală în acest an la Auckland și are un start fantastic de sezon înregistrând 27 de victorii și doar trei înfrângeri. Cu acest succes, Andreescu a “salvat-o” pe Simona Halep de încă o cădere în clasamentul WTA, iar graţie canadiencei, Halep se menţine momentan pe locul 3 WTA. 

Bianca Andreescu, emoții incredibile după calificarea în finala Indian Wells 2019: ”A fost un meci nebun”

”Chiar tremur toată în momentul de față! Este incredibil, sincer vă spun că am rămas fără cuvinte. Nu am cuvinte. Meciul ăsta a avut suișuri și coborâșuri. Am început ceva mai slab, însă mi-am revenit la 3-0, mulțumesc lui Dumnezeu! Svitolina a fost în control în al doilea set, iar eu am început să ratez mai mult. Apoi, în setul al treilea am rămas calmă sau cel puțin asta am încercat. Am găsit resursele în mine”, a declarat Bianca Andreescu la conferința de presă, conform site-ului oficial al WTA.

”Am dat totul. Așa cum spun întotdeauna, mi-am căutat loviturile. A fost un meci nebun, un fel de roller coaster. Sunt extrem de fericită că am reușit să îl duc la capăt cu bine. Urmează finala, iar Kerber este o luptătoare incredibilă. Poate să redirecționeze oricând loviturile. Are această capacitate de a trimite mingea oricând acolo unde își dorește. Are un serviciu decent. Se mișcă însă foarte bine pe teren și e o mare luptătoare”, a spus emoțională Bianca Andreesc după calificarea în finala Indian Wells 2019.

Bianca Andreescu sărbătorind victoria în fașa Elinei Svitolina la Indian Wells 2019
Bianca Andreescu sărbătorind victoria în fașa Elinei Svitolina la Indian Wells 2019

Simona Halep a profitat de victoria Biancăi Andreescu

Bianca Andreescu a învins-o pe Elina Svitolina cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4 și s-a calificat în a doua finală a carierei. Partida împotriva ucrainencei a fost una cu o desfășurare incredibilă. În primul set, canadianca a revenit de la 0-3 cu două break-uri pentru a se impune cu 6-3. În cel de-al doilea a făcut break în start dar a pierdut cu 6-2, pentru ca în decisiv să fructifice a patra minge de meci pentru cea mai bună performanță a carierei.

De succesul Biancăi Andreescu în semifinalele de la Indian Wells 2019 a profitat și Simona Halep, care astfel nu mai poate fi depășită de Elina Svitolina în clasamentul WTA. Jucătoarea canadiană de origine română o mai poate ajuta pe Halep și în finală. Dacă o va învinge pe Angelique Kerber în ultimul act al competiției din California, Simona va rămâne pe locul 3 în ierarhia mondial. În caz contrar, nemțoaica va urca pe această poziție, iar românca va coborî pe 4.