Sporturi

Bianca Andreescu, în al 9-lea cer după victoria de la Rogers Cup: „Mă simt binecuvântată!”. Ce a spus Serena

Autor: Andrei Șchiopu | 11.08.2019 | 22:13
Bianca Andreescu, în al 9-lea cer după victoria de la Rogers Cup: „Mă simt binecuvântată!”. Ce a spus Serena
Bianca Andreescu, în al 9-lea cer după victoria de la Rogers Cup: „Mă simt binecuvântată!”. Ce a spus Serena

Bianca Andreescu a câștigat turneul WTA Rogers Cup de la Toronto chiar în țara sa natală. Jucătoarea de tenis din Canada cu origini române a avut-o adversară pe Serena Williams. Americanca s-a retras din finală, la scorul de 1-3 în primul set, acuzând dureri la umăr, astfel meciul s-a terminat și Bianca Andreescu s-a impus prin abandonul fostului număr 1 WTA.

Bianca Andreescu: „Mă simt binecuvântată!”

Campioană la Rogers Cup, Bianca Andreescu s-a bucurat enorm de victoria sa, dar a oferit și un moment emoționant în care s-a dus la Serena Williams pentru a o consola: „Îmi pare rău că nu poți continua”, i-a spus Bianca adversarei în timp ce aceasta izbucnise în lacrimi din cauza durerii la umăr. „Ştiu cum e să te retragi din turnee. Nu mi-am imaginat că voi câştiga aşa, nu aşa aş fi vrut să o fac, nu mi-am dorit asta, dar, Serena, eşti o campioană a acestui sport, ai realizat atâtea în cariera ta. Acum, mă simt extraordinar. Sunt prima jucătoare din Canada care câştigă aici după atâţia ani, mă simt binecuvântată”

Din cauza durerii, Serena Williams nu a putut continua finala: „Îmi pare rău că nu am putut continua azi. Am încercat. Bianca, ești extraordinară! Mulțumesc echipei mele. A fost un an dificil, dar mergem înainte. Nu sunt o plângăcioasă. Vă iubesc. Îmi pare rău că nu pot să joc în această seară. Bianca este o super-fată, o luptătoare. A fost un an dificil pentru mine, dar mergem înainte”a declarat Serena după meci.

Bianca Andreescu va urca pe locul 14 WTA

În urma finalei câștigate la Rogers Cup, Bianca Andreescu va urca pe locul 14 WTA și va primi premiul în valoare de 521.000 de euro. Este al doilea titlu important la single obținut de jucătoarea canadiancă după titlul la Indian Wells din această primăvară. Pentru a ajunge în finală, campioana de la Toronto a trecut de adversare dificile precum Kiki Bertens, Sofia Kenin sau Karolina Pliskova.

Este o victorie surprinzătoare, publicația americană Tennis Magazin, văzându-le în finală pe Simona Halep și Karolina Pliskova, iar Bianca Andreescu nu era menționată de aceștia nici în pronosticul semifinalelor.

  • 14 este locul din clasamentul WTA pe care îl va ocupa Bianca Andreescu în urma victoriei de la Rogers Cup
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!