Sport

Bianca Andreescu, în lacrimi în timpul unei interviu: „Pur și simplu plâng!” Video

28.05.2020 | 11:16
Bianca Andreescu in lacrimi in timpul unei interviu Pur si simplu plang Video
ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu devine tot mai mult un simbol pentru copiii din Canada. Performanţa ei, obţinută în septembrie trecut la US Open, unde a reuşit să câştige primul titlu de Grand Slam din carieră, a impulsionat o creştere fenomenală a interesului pentru tenis din partea copiilor din Canada.

Bianca Andreescu a izbucnit în lacrimi la un interviu

Din nefericire, după US Open Bianca nu a mai putut obține alte performanţe majore din cauză că problemele medicale avute la spate au împiedicat-o să mai apară pe teren.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea de origine româneă, în vârstă de 19 ani, a izbucnit pur şi simplu în plâns în timpul unui interviu când a aflat că numărul de copii interesaţi de tenis a crescut de la o sută de mii la două sute de mii, ca urmare a impactului pe care l-au avut victoriile sale.

A vrut să fie sursă de inspiraţie pentru copii

„Plâng! Pur și simplu plâng. Am vrut să fiu acea sursă de inspirație pentru copii, pentru că și eu m-am uitat la alte jucătoare în timp ce creșteam. Am urmărit atât de mulți sportivi, în special pe Kim Clijters.

ADVERTISEMENT

Acest număr este o adevărată nebunie! A fost unul dintre obiectivele mele și este pur și simplu incredibil! Am rămas fără cuvinte”.

Se consideră un mix româno-canadian

Bianca a început tenisul în România, la vârsta de 7 ani. Apoi, familia Andreescu a emigrat în Canada, iar Bianca a intrat într-un program inițiat de federația din această țară. La vodcast-ul „Tennis Legends”, Bianca a fost întrebată și de care țară se simte mai apropiată.

ADVERTISEMENT

„Sunt cu siguranță un mixt, atât canadiancă, cât și româncă. Părinții mei sunt români, au crescut acolo, însă eu m-am născut în Canada, am fost crescută acolo.

S-a refăcut după problemele medicale

Cariera mea în tenis a început în România, totul a început în România. Am pus mâna pe prima mea rachetă de tenis acolo, așa că este un loc special în inima mea”, a spus jucătoarea la vodcast-ul „Tennis Legends”, citată de Eurosport.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu este acum refăcută după problemele medicale, dar pandemia de COVID 19 i-a întârziat revenirea pe teren. Sportiva crede că un vaccin ar aduce mai multă linişte tuturor.

Un vaccin ar aduce mai multă linişte

„Ținând cont de contextul actual, este foarte greu de apreciat ce se va întâmpla. Singurul mod în care putem depăși această situație este ca toată lumea să respecte distanțarea socială.

Poate cu un vaccin am fi mai calmi, dar acesta este un alt subiect, destul de controversat acum. Pe lângă asta, eu îmi repet că trebuie să exersez cât mai mult și sper să pot păși înapoi pe teren curând”, a mai spu Bianca.

ADVERTISEMENT