Sporturi

Bianca Andreescu, mesaj în limba română după succesul de la Indian Wells! Ce le-a transmis fanilor. VIDEO

18.03.2019 | 10:31
Bianca Andreescu mesaj in limba romana dupa succesul de la Indian Wells Ce lea transmis fanilor VIDEO

Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu a avut un mesaj în limba română după ce a câștigat turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari. Canadianca în vârstă de 18 ani, născută din părinți români, a obținut primul său titlu WTA din carieră, după ce în acest an a mai jucat finala de la Auckland.

Bianca Andreescu, mesaj în limba română după succesul de la Indian Wells

La festivitatea de premiere de la Indian Wells, Bianca Andreescu și-a început mesajul în limba engleză și a afirmat: ”Tuturor fanilor mei din România vrea să le spun…” și apoi a continuat în limba română: ”Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc”. Spectatorii au aplaudat-o frenetic pentru succesul de la competiția din California, care i-a adus un premiu de peste 1,3 milioane de dolari.

Bianca Andreescu a precizat în conferința de presă de după finală că se simte pecum personajul de poveste Cenușăreasa: ”A fost o nebunie! Cu adevărat o poveste a Cenușăresei! Naomi Osaka a reușit asta anul trecut. Iar acum eu am avut capacitatea să îmi pun numele în fața atâtor campioni. Înseamnă totul pentru mine! Am avut fluctuații în unele partide, evident. Dar tenisul nu este un sport perfect”.

Bianca Andreescu sărutând trofeul câștigat la Indian Wells
Bianca Andreescu sărutând trofeul câștigat la Indian Wells

Andreescu, ajutor imens pentru Halep

Bianca Andreescu a învins-o pe Angelique Kerber în finala turneului de la Indian Wells cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4 și a câștigat primul său turneu din carieră. Jucătoarea canadiană cu origini române este prima sportivă care beneficiază de un wild card și se impune la competiția din California. În urma acestui succes, ea va urca pe locul 24 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Faptul că Bianca Andreescu a câștigat turneul de la Indian Wells este o veste bună și pentru Simona Halep, care astfel își păstrează poziția a treia în ierahia tenisului feminin. Canadianca a ajutat-o foarte mult pe Halep la competiția din California, acolo unde le-a învins pe rivalele româncei la locul 3, Elina Svitolina și Angelique Kerber. Între timp, Simona Halep a ajuns la Miami și și-a aflat adversarele pentru turneul din Florida.